Forum Psilocybe

Do prawidłowego funkcjonowania forum wymagane są ciastka/cookies,
proszę włączyć tę opcję w ustawieniach swojej przeglądarki.

Tematów na stronę

login:
hasło:

zapomniane hasło

regulamin       ZAREJESTRUJ
Forum› ‹Uprawa›  ‹Surowce›  ‹Sprzęt / Materiały›  ‹Odmiany›  ‹Konserwacja›  ‹Kulinaria›  ‹Wymiana›  »Psychonautyka / TripRaport« ‹TipsAndTricks›  ‹Archiwum›  ‹Inne›  nowy wątektematów:
301
odsłon:
1330890

Ostatnie posty . . .

¤ PSILOCYBE SERBICA
     ¤ Aborcja, czy zakarzenie?
     ¤ Zdrowa grzybnia czy cobweb mold
     ¤ Ścinać czy Dać im jeszcze czas?
     ¤ Czy to już jest koniec?
     ¤ Mój pierwszy trip/Podróż astralna
     ¤ Biały puch co dalej?
     ¤ Taka sytuacja, biały nalot na trzonie co dalej.
     ¤ Czy to pleśń? Czy może jeszcze da się coś zrobić?

<<<   <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11  >>   >>>  
۞
TematAutorOdpowiedziOdsłonOstatnia odpowiedź
Mój pierwszy trip/Podróż astralna
Kluszka
0253brak
czy takie wizje są osiągalne ?
Nicos
25248Kurwik:
2008.10.06
22:38:31
Nicos
młodszy psylocyb

zarejestrowano: 2006.04.14

Temat: czy takie wizje są osiągalne ?
wysłano: 2006.05.23 21:59:15
z archiwum listy psilocybe(@)hyperreal.info

Testowalem już w swoim zyciu wiele roznych środków ktore zli ludzie nazywaja narkotyki. Mialem tez stycznosc z wiekoszoscia bardziej i mnie znanych psychodelikow ale nigdy nie doswiadczylem jakis mega kolorowych tripow. Znalzem kilka obrazkow ktore niby przedstawiaja trip po mocno grzybiastej podrozy. Oto jeden z nich (choc wiekoszc ktore widzioalem wygladlo podobnie) Czy w ogole jest mozliwe dosiwadczyc tak ciekawych wizji?

(Na moim zytku pojawiaja sie już biale puszyste klebuszki ) Moze i za pierwszym podejscie mi sie uda
odpowiedzodpowiedz tu
andreas
psylorodek

zarejestrowano: 2006.04.24

ost.odpowiedź       # link do tego postu
dół
wysłano: 2006.05.24 16:21:49
Wiesz... strasznie mnie zaskoczyl Twój mail... w niepozytywnym sensie niestety. Jesl ibierzesz narkotyki glownie dla wizji, to nie rozumiesz i chyba nie odczuwasz tego co one ze soba niosa. Od wizualizacji SA inne rzeczy. Jasne ze wizje SA mile... ale towarzyszac SA tylko metafora i dodatkiem do tego co się dzieje z Toba, nawet nie tyle z ego co z jakims najgłębszym najbardziej pierwotnym i naturalnym, nie broniącym się przed niczym jestestwem...
Przykro mi, ze dzis już nei ma rytualu i szamanow którzy wiedza co kiedy i gdzie.
odpowiedzodpowiedz tu
Tomash
metaprapsylocyb

zarejestrowano: 2004.09.30

dół
wysłano: 2006.05.25 08:02:11
cytat: NicosCzy w ogole jest mozliwe dosiwadczyc tak ciekawych wizji?
Zależy od Ciebie, niestety wizje na obrazku są zbyt skomplikowane by można było coś takiego zobaczyć. W 99% przypadków masz zmianę widzenia kolorów, efekt tekstury - wszystko
wygląda identycznie n.p. las na całej długości. Do tego wzrok często pokrywają proste wzorki, n.p. kratka czy paski.
Dopiero gdy zamkniesz oczy zaczynają się dziać ciekawe rzeczy.
odpowiedzodpowiedz tu
Miron
nowy użytkownik

zarejestrowano: 2006.04.28

dół
wysłano: 2006.05.25 05:27:03
andreasie rozumiem cie nazbyt dobrze.
zgadzam sie z twoja definicja samego zjawiska i rzecziwiscie brakuje ludzi szanujacych(pod tym wzgledem)srodki poszerzajace percepcje.
mam jednak pytanie..czego stosuje sie dla samych wizji?
odpowiedzodpowiedz tu
Nicos
młodszy psylocyb

zarejestrowano: 2006.04.14

dół
wysłano: 2006.05.25 16:51:04
Wiem ze moj post wygladal jak napisany przez bez mozgiego dresa Po LSD nie raz zdazylo mi sie "filozofowac" po 5, 6 godzin, wchodzic w samego siebie, zaczyanc rozumiec jaki wplyw maja na ludzi kontkaty z innymi ludzmi, zaczolem wiecej uwagi zwracac na rosliny i ogolnie nature, zauwazylem w swym psiem inteligetna mala istotke ograniczona tylko swoim cialkiem Chodzilo mi o to ze chcialbym tez doswidczyc czegos absurdalnego, opierajacgo sie glownie na chorych wizjach a nie mega rozkminie. Cos dla samej rozrywki a nie do pozniejszych kilku tygodniowych rozmyslan nad sensem istnienia
odpowiedzodpowiedz tu
prophet
młodszy psylocyb

zarejestrowano: 2002.12.28

dół
wysłano: 2006.05.25 20:12:05
cytat: andreasPrzykro mi, ze dzis już nei ma rytualu i szamanow którzy wiedza co kiedy i gdzie.
ale na szczescie sa ludzie, ktorzy z nalezytym szacunkiem podchodza do bostwa grzybow i wiedza, ze to nie zabawka
odpowiedzodpowiedz tu
Tomash
metaprapsylocyb

dół
wysłano: 2006.05.25 23:47:53
cytat: NicosCos dla samej rozrywki a nie do pozniejszych kilku tygodniowych rozmyslan nad sensem istnienia
Rozmyślania i tak będą...
Pozwól że z grubsza wytłumaczę Ci jak działa psylocybina i inne pochodne DMT.
Są one ANTYneurotransmiterami, po ich wprowadzeniu do organizmu mózg dostaje znacznie mniej "informacji" od ciała. Stąd częste uczucie ociężałości, brak siły, cofanie języka do gardła itepe.
Więc skoro umysł dostaje mniej danych niż zwykle, a nie jest na tyle zmęczony by "zasnąć" (dodatkowo psylocybina jak i kofeina zabija melatoninę usuwając uczucie senności) nadal pracuje na normalnych obrotach a porcje danych których nie otrzymuje... prefabuje sobie sam. Tak oto powstaje nadinterpretacja. Dlatego właśnie pod wpływem dragów nachodzą ciężkie myśli - umysł jest mocno "odciążony" i jego moc obliczeniowa w rozmyślaniach rośnie. Wizualizacje wzrokowe nie są niczym innym jak kolejną nadinterpretacją niepełnych danych wzrokowych docierających do mózgu.
AMEN Wszystko zależy od twojego umysłu. Używki do niczego Cię nie zmuszą.
odpowiedzodpowiedz tu
Machabeus
psylorodek

zarejestrowano: 2003.04.13

dół
wysłano: 2006.05.27 23:20:31
A jak wytlumaczysz to, ze smak czuje sie intensywniej, widzi sie lepiej itp ?
poza tym sa to agnisci receptora 5-ht-2a, wiec sa jakby substytutami neurotransmiterow. To zupelnie cos innego.

Czyli jest dokladnie odwrotnie niz mowisz.
Bedac odrobinke scislym
odpowiedzodpowiedz tu
cjuchu
metaprapsylocyb

zarejestrowano: 2002.11.11

dół
wysłano: 2006.05.29 07:52:40
cytat: MachabeusCzyli jest dokladnie odwrotnie niz mowisz. Bedac odrobinke scislym
to i cegiełka od nas skoro już idzie
cytat: TomashStąd częste uczucie ociężałości, brak siły, cofanie języka do gardła itepe.
to może być spowodowane oddziaływaniem na układ mięśniowoszkieletowy. brak siły i opad języka to niekoniecznie wpływ na układ nerwowy.
Tak jak w przypadku currara, która powala ciałko pozostawiając świadomość.
cytat: Tomash..nadal pracuje na normalnych obrotach a porcje danych których nie otrzymuje...
"normalne obroty" to mimo wszystko wewnątrzmózgowe neurotransmisje więc oddziaływanie psilo w charakterze ANTY musiałoby te obroty zmniejszyć.
Jeśli powstaje NADinterpretacja czyli NADmiar sygnału, to czy może być to spowodowane działaniem wytłumiającym?
Na przykładzie oczu. Widzi się wszystko normalnie + nadwyżka kolorystyczna. ANTYneurotransmisja w tym momencie mogłaby powodować zanik wizji, a jest zupełnie odwrotnie wizja zostaje wzmocniona do tego stopnia że widzi się z zamkniętymi oczyma. Spowodowane może być to zwiększeniem "pamięci" pojedynczych receptorów tak, że żarówka zaobserwowana otwartymi oczyma będzie po ich zamknięciu widoczna o wiele dłużej niż "normalnie" + zniekształcenie kaustycze. Wniosek może być z tego taki że psilo to nie ANTYneurotransmiter lecz ZAKRZYneurotransmiter co oznacza, że sygnał trafia nie tam gdzie był adresowany, lecz obok, na co dowodem może być synestezja.
cytat: TomashDlatego właśnie pod wpływem dragów nachodzą ciężkie myśli
to generalizowanie jest zdeka drastyczne, pod wpływem substancji psychoaktywnych myśli mogą być lekkie wiotkie i ulotne niczym papa jęczy na.
cytat: TomashWizualizacje wzrokowe nie są niczym innym jak kolejną nadinterpretacją niepełnych danych...
Dlaczego? Przecież z zamkniętymi oczyma nie ma żadnych sygnałów docierająycych do mózgu więc nie wystąpi ich nadinterpretowywanie, a obszary mózgowo wzrokowe mimo to generują "obraz", może na ten przykład w wyniku ZAKRZYneurotransmisji, pobudzane sygnałami docierającymi ot z kiszki
cytat: TomashUżywki do niczego Cię nie zmuszą.
cokolwiek może zmusić do wszystkiego, nawet używki oddziałujące na Twój umysł, co nie oznacza że są one konieczne do tych wymuszeń.
Jakoś nie leży nam to ANTY, skąd brałeś info ?
odpowiedzodpowiedz tu
alchemik
psylorodek

zarejestrowano: 2004.08.13

dół
wysłano: 2006.05.30 12:58:02
cytat: TomashPozwól że z grubsza wytłumaczę Ci jak działa psylocybina i inne pochodne DMT.
Ojojoj.
Dawno nie czytalem tu tak nieprawdziwych informacji - o ile pamietam, mechanizm jest dokladnie odwrotny i znany od dawna.

Psylocybina, jak LSD hamuje wychwytywanie zwrotne niektorych rodzajow neuroprzekaznika - serotoniny. Dochodzi przez to do WZMOCNIENIA sygnalu, a w konsekwencji w tym momencie do czegos jakby przeciazenia systemu, co jednoczesnie uposledza istniejace filtry percepcyjne i zapobiega ich powstawaniu. Dlatego slyszymy i widzimy wiecej - do swiadomosci dociera duuuuuzo wiecej informacji.

Poczatkowe nudnosci tlumaczylbym raczej tym, ze poczatkowo organizm probuje sie przystosowac do nowego poziomu sygnalow nerwowych (takze w ukladzie wspolczolnym) i stad problemy na wejsciu. Ale to już moja teoria.
odpowiedzodpowiedz tu
shroomi
frywolnie

nienotowany

dół
wysłano: 2007.04.28 13:10:09
największe wizje osiągnęłem stosując mix MAOi w formie nasion Peganum Harmala 4g(wywar na cytrynie) + 15 minut później ok. 1-1,5g suszonych cubensis(jakze mało co nie?), ale ogólnie to raczej ciężki trip, przez pierwszych kilka godzin to nie było prawie mowy o żadnych rozmowach między uczestnikami owej sesji, a trip trwał tyle że ho ho;>
koper
nowy użytkownik

zarejestrowano: 2007.09.18

dół
wysłano: 2007.09.21 10:55:12
Moze takich wizji nie mialem ale bardzo fajne halo mialem po mixie kwas plus grzyby. Z chmur sie ukladaly zamki i postacie. Polecam
odpowiedzodpowiedz tu
nodrugsnofun
prapsylocyb

zarejestrowano: 2008.09.21

dół
wysłano: 2008.10.02 09:19:00
Jeśli tak bardzo zależy Wam na wizjach to polecam po grzybach, lsd, czy inibilaorach popatrzeć na obrazy malowane techniką spacingu. Napewno będąc w Zakopcu, czy nad morzem na rynku miasta widzieliście artystę malującego spayem kosmiczne obrazy. Mi szczerze mówiąc nie przypady do gustu, ale starzy zafascynowani wzięli takie 2. Jeden ilustrował wodospad osadzony w przestrzeni komicznej, drugi widok w czerwieni na rozgwieżdżone niebo wraz z dwoma planetami. Po spożyciu ukkochanych polkich łysiczek początkowo byłem rozczarowny. Zjadłem koło 60 świeżaków i przez 2 godziny nic, kumpla po godzinie ruszyło i to konkretnie chodź zjadł sporo mniej. Biegał po domu i śmiał się ze "spuchniętych twarzy - buł" tripowiczów do rozpuku. Ja natomiast nieźle wkurzony brakiem efektu spojrzałem tak mimochodem na obraz, a widoku tego nie zapomne do końca życia. Spacingowy wodospad koloru błękitno srebrnego dosłownie spływał po czerwono-pomarańczowej ścianie metr poza ramy obrazu... Miałem wrażenie, że woda dotknie zaraz łóżka stojącego pod nim. Pamiętaam, że nie dowierzałem przez moment własnym oczom, które wydawały się oszaleć... Kolory ścian pomarańcz i czerwień nakładały się, a po ścianach wędrowały przezroczyste mrówki, wszystko było powyginane. Spojrzałem na drugi obraz ciekawy co tam zobacze no i zobaczyłem... Czerwone planety wykonywały ruch obrotowy z taką prędkością, że powinny być płaskie talerz, a "magma" z ktorej byly zrobiony wydawała sie pływać.
Mógłybym tak opisywać i opisywać, ale i tak najpiękniejsze jest w grzybach to co widzimy mając zamknięte oczy - swój świat, a zarazem całe uniwersum.
ť Just fly Ť
odpowiedzodpowiedz tu
Kurwik
starszy psylocyb

zarejestrowano: 2008.09.02

dół
wysłano: 2008.10.02 09:58:38
Co to są inhibilaory?
Nic nie trwa.
odpowiedzodpowiedz tu
Rodzynka
młodszy psylocyb

zarejestrowano: 2008.01.18

dół
wysłano: 2008.10.02 14:14:40
To ja udzielę prostszej odpowiedzi pytającemu. Miałam podobne wizualizacje jak tu na obrazku tylko bardziej stonowane (mniej krzykliwe kolory) i bardziej płynne/dynamiczne. Wszystko przy zamkniętych oczach. Rozkminki Cię nie ominą. Wtedy wzięłam tylko 2,3g, było to pół roku temu a skutki są do dzisiaj Kurwik skuma o co chodzi
Transfungacja w toku
odpowiedzodpowiedz tu
Kurwik
starszy psylocyb

dół
wysłano: 2008.10.03 13:12:01
A odczuwasz tylko leśne skutki czy też psychiczne?
Nic nie trwa.
odpowiedzodpowiedz tu
fuzzy
psylorodek

zarejestrowano: 2008.10.02

dół
wysłano: 2008.10.03 16:09:52
No właśnie, jakie skutki?
odpowiedzodpowiedz tu
Tomash
metaprapsylocyb

dół
wysłano: 2008.10.04 12:54:56
Kurwik! Ozwij sie bo Igor mnie olał Chociażby na gygy. Also rodzynkę też zapraszam na PW skoro się znacie musi to być gdzieś blisko
Pozdr.

Co do tematu, haha zbłaźniłem sie wtedy odwracając wszystko
Tak czy siak, takie wizje są trudne, ale z zamkniętymi oczyma wszystko jest możliwe. Osobiście miałem o wiele ciekawsze i to po 1,6g suszu GT.
Oczywiście tylko w snach.
Pozdr again.
Kąkretne ELO!
Rodzynka
młodszy psylocyb

dół
wysłano: 2008.10.04 21:27:16
Skutki jak najbardziej leśne.
Jeśli chodzi o inne to raczej króluje tu pierwsza przygoda z ~1- 1,5g którą spędziłam z długopisem w ręku na zapiskach.
Blisko to ja nie mieszkam (w sumie już dużo dalej bym nie mogła). To raczej znajomość z podróży krajoznawczych po Polsce.
Transfungacja w toku
odpowiedzodpowiedz tu
Tomash
metaprapsylocyb

dół
wysłano: 2008.10.05 10:32:45
Sad sad. Enyłej potem zagadamy na gadu Mam propoziszon co do wymian odmian
Kąkretne ELO!
odpowiedzodpowiedz tu
nodrugsnofun
prapsylocyb

zarejestrowano: 2008.09.21

dół
wysłano: 2008.10.05 14:50:39
Zaczynam się tu zadomawiać, to z wzruszające a inhibitory to substancje pychoaktywne wykorzystyane pierwotnie w leczeniu depresji, nota bene zwiększające w początkowej fazie ryzyko jej wystąpienia. Na podstawie kalkulatora dawkowania zamieszczonego w dziale poradniki wywnioskowałem, że wspaniale zwiększają moc gdzybów (dwukrotnie?). Jeśli chcesz wiedzieć więcej poczytaj lub czekaj aż ktoś lepiej orientujący się napisze coś na ten temat. Jeżeli zwiększają stężenie serotoniny, noradrenaliny i dopaminy to działają podobbnie do piguł (xtc +| pochodne koki + amfa), choć mogę się mylić. Szczerze mówiąc odradzam, podobnie jak próbowania DXM-a...
ť Just fly Ť
odpowiedzodpowiedz tu
Rodzynka
młodszy psylocyb

dół
wysłano: 2008.10.05 19:30:54
Mozna jeszcze dodać, że inhibitory o których mówi kolega to inhibitory MAO i należy do nich ruta stepowa a z farmaceutycznych np moklobemid.
Tomashu, jak jesteś w posiadaniu mojego nr gg to odezwij się nawet jak mnie nie będzie. Zwykle mnie nie widać.
Transfungacja w toku
odpowiedzodpowiedz tu
m@zatapec
młodszy psylocyb

zarejestrowano: 2008.08.11

dół
wysłano: 2008.10.06 01:36:45
A mnie ciekawi jak wy się tu zgadujecie. Nie ma tu możliwości PM (albo ja nie wiem jak). Maile w większości poukrywane. A czasem chciałoby się coś komuś szepnąć na uszko
odpowiedzodpowiedz tu
Kurwik
starszy psylocyb

dół
wysłano: 2008.10.06 10:11:03
Wiem co to są inhibitory i inhibitory monoaminooksydazy. Ale same z siebie halucynacji nie wywołują więc nie wiem czemu polecasz patrzenie się po nich na coś =P

Słabym iMAO jest sok z czarnej porzeczki. 400 ml 100% soku na pół godziny przed zjedzeniem grzybów ma słaby ale wyczuwalny efekt.
Nic nie trwa.
odpowiedzodpowiedz tu
Rodzynka
młodszy psylocyb

dół
wysłano: 2008.10.06 18:47:37
A ruta stepowa? Myślałam, że ma jakieś działanie sama w sobie.
Transfungacja w toku
odpowiedzodpowiedz tu
Kurwik
starszy psylocyb

dół
wysłano: 2008.10.06 22:38:31
Ma. Ale nie przez inhibicję MAO, a samo działanie harmaliny. Jak się nałykasz moklobemidu to tych efektów już nie uświadczysz
Nic nie trwa.
odpowiedz
lecznicze działanie łysiczki
nieważny
17130CHEEROCKE:
2008.09.05
13:05:04
zaplułem się po cambodie
kukumbers
287CHEEROCKE:
2008.09.05
13:09:41
bezbarwna głupawka
sajber szaman
15148Kebab:
2005.02.12
22:33:30
łysiczny trip2004
nieważny
046brak
polska - meksyk 1:1
emes
54254elmo:
2004.10.01
15:11:23
szkodliwość grzybów
wojtas
185cjuchu:
2004.01.14
20:25:52
Grzyby wykręciły mi zioma
Marceli
8165Kebab:
2003.05.27
00:15:53
Mikrodawkowanie psylocybiny
asroma1927
86363psybit:
2024.07.08
18:47:12
Szukam rady
Cieawy frywolnie
112041Ciekawy
frywolnie:
2024.01.19
21:22:49
Pierwsza dawka
Suronek
1828Shennong:
2023.11.15
20:53:47
Szukam najlepszego gatunku pod microdosing
pantera
0465brak
Mikrodozowanie - odwrotne efekty
ooops
3839midozer
frywolnie:
2023.06.29
00:25:04
Czy to ma tak wyglądać?
KarolABC
0563brak
A gdyby tak po 6 dniach?
Mis frywolnie
21704actxiot:
2023.04.26
21:51:37
Najwieksza dawka
Justy
43134majster100:
2023.03.24
21:11:11
Golden teacher- pierwszy rzut
GumisiowySok
33457Shadow777
frywolnie:
2023.03.03
22:14:07
Jak zasnąć po tripie ?
boomshaka
31164Nikt ważny
frywolnie:
2023.03.01
18:31:36
Czy to nie dla mnie? Dziwne odczucia po zażyciu.
Szafirowy
51279ON
frywolnie:
2023.02.07
18:36:25
<<<   <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11  >>   >>>  

Ostatnie posty . . .

¤ PSILOCYBE SERBICA
     ¤ Aborcja, czy zakarzenie?
     ¤ Zdrowa grzybnia czy cobweb mold
     ¤ Ścinać czy Dać im jeszcze czas?
     ¤ Czy to już jest koniec?
     ¤ Mój pierwszy trip/Podróż astralna
     ¤ Biały puch co dalej?
     ¤ Taka sytuacja, biały nalot na trzonie co dalej.
     ¤ Czy to pleśń? Czy może jeszcze da się coś zrobić?

Forum› ‹Uprawa›  ‹Surowce›  ‹Sprzęt / Materiały›  ‹Odmiany›  ‹Konserwacja›  ‹Kulinaria›  ‹Wymiana›  »Psychonautyka / TripRaport« ‹TipsAndTricks›  ‹Archiwum›  ‹Inne›  nowy wątektematów:
301
odsłon:
1330890

Tematów na stronę

login:
hasło:

zapomniane hasło

regulamin       ZAREJESTRUJ

programmed by cjuchu noncorp. 2006

PoradnikI ]   [ GatunkI ]   [ Honorowi psilodawcY ]   [ PsilosOpediuM ]   [ FaQ ]   [ GalerY ]   [ TripograM ]   [ DarwiN ]   [ LinkI ]   [ EmaiL ]  

© psilosophy 2001-2025