Forum Psilocybe



Do prawidłowego funkcjonowania forum wymagane są ciastka/cookies,
proszę włączyć tę opcję w ustawieniach swojej przeglądarki.



Tematów na stronę
 
login:
hasło:

zapomniane hasło

regulamin       ZAREJESTRUJ
Forum› ‹Uprawa›  ‹Surowce›  ‹Sprzęt / Materiały›  ‹Odmiany›  ‹Konserwacja›  »Kulinaria« ‹Wymiana›  ‹Psychonautyka / TripRaport›  ‹TipsAndTricks›  ‹Archiwum›  ‹Inne›  nowy wątektematów:
77
odsłon:
304331

     Ostatnie posty . . .

     ¤ piny z boku boxa
     ¤ 10/12 słoików zakażone. Co poszło nie tak?
     ¤ Co zrobić z odciskami
     ¤ Wermikulit opcja czy niezbędnik?
     ¤ HELP już drugi rzut grzybków zatrzymuje się w miejscu.
     ¤ Problem z rejestracją
     ¤ Problem z wysychaniem ciastka - substratu
     ¤ Jak tworzy się mieszańce Cubensis (?)
     ¤ Zjadłem i nic
     ¤ Problem z kolejnym boksem Golden Teacher. Wilgotność? Jakiego producenta wybierać?
     ¤ Szukam rady

<<<   <<  1 2 3 4  >>   >>>  
۞
TematAutorOdpowiedziOdsłonOstatnia odpowiedź
swierze a suszone
okej frywolnie
137374Mykolog-amat
or:
2012.04.22
11:24:34
Wino z grzybów.
jasiologit
58888najcik:
2011.05.02
16:09:29
Dania dla wybrednych
fchuuj
13344div:
2011.02.25
10:30:16
Wielka Przygoda Wesołej Rodziny :)
shroomator
32584Gallus
Anonymus
frywolnie:
2011.01.21
10:08:40
PC Golden Teacher??? susz
Verter
66147Verter:
2010.07.24
11:46:10
Wywar
PANKUN
4324724siutrab:
2013.06.16
12:11:30
etnoczekolada
jacke
84804333
frywolnie:
2017.05.12
23:33:39
Cubensis Mexico & Golden Teacher = trudno opisać co się stało
m118
03226brak
Pizza z grzybami
bozia_da
96243-j
frywolnie:
2009.05.16
10:57:15
rzucię grzybów..
anonim88 frywolnie
53219jgl:
2010.02.23
22:17:41
Jajecznica z grzybami ; )
Muchomur
33121kolec
frywolnie:
2009.03.03
09:22:48
b+
kurczakim frywolnie
12182Grizzly_cf:
2009.02.17
23:53:35
Sposoby spożycia
frs
15163j gl
frywolnie:
2009.01.17
12:33:11
Kwasek cytrynowy a świerze grzyby
sasquatch
97143Mariusz7844:
2013.01.30
18:53:34
Czy aborty się je?
w pełni frywolnie
1114438Tomash:
2013.12.17
22:26:21
Ile gramów B+ ?
szyba frywolnie
914642natura
frywolnie:
2018.06.09
13:44:31
gribex na noc
jgl
1310395Coke:
2014.04.23
15:52:07
Pleśń to czy grzybnia? [zdjęcia]
DobroDobro
22711ReruT:
2008.09.11
19:32:24
Prośba o ocenę wagi grzybów
DobroDobro frywolnie
23136DobroDobro
frywolnie:
2008.08.02
11:40:54
Nalewka babuni ? ...
celofanowy gosc . frywolnie
34266kaktus
frywolnie:
2008.04.04
13:24:05
celofanowy
gosc .
frywolnie




nienotowany


Temat: Nalewka babuni ? ...
wysłano: 2008.04.02 20:59:20
spotkalem sie ostatni w necie z przepisem na betonowo-prawicowa nalewke

a oto jej sklad

Bierzemy pol litra wodki i wlewamy do gara.

Wsypujemy lyzke stolowĻ cynamonu, lyzeczkÍe herbaciana galki muszkatulowej, lyzeczke czerwonej ostrej papryki, garstke gozdzikow i czarnego pieprzu, na koniec jeden lisc laurowy. Dolewamy duzo miodu, najlepiej gryczanego.

Mieszamy i podgrzewamy pod przykryciem, nie dopuszczajac do wrzenia, a jak przestygnie, filtrujemy przez bibulke do flaszki, ktora starannie zakorkowawszy i wrzuciwszy kilka gozdzikow wstawiamy do zamrazalnika.

Po paru dniach moc nalewki wzrasta, po dwoch tygodniach lezakowania jest w stanie zabic najtezejsza glowe

Po przeczytaniu tego przepisu odrazu zrodzil sie pomysl dodania jeszcze jednego skladnika do tej nalewki :] ...

oto moje pytanie czy robiliscie takie mixy??
czy moga lezakowac przez dluzszy czas ??
jak najlepiej wyciagnac esencje ... do naszej nalewki ??
czy zmienia zdecydowanie smak ?? chyba cynamon lisc laurowy i gozdziki sa same w sobie specyficzne i inny smak nie przebije ich tak mocno

pozdrawiam
odpowiedzodpowiedz tu
kaktus
frywolnie




nienotowany


góra
ost.odpowiedź       # link do tego postu
dół
wysłano: 2008.04.03 14:17:31
1. Sam przepis jest raczej do d*py. Raz: przy podgrzewaniu wyparuje Ci 1/3 alkoholu. Drugie tyle ucieknie do atmosfery zanim cokolwiek przesączysz przez bibułę. Jeżeli chcesz robić nalewki, to nic nie podgrzewaj, a sącz tylko przez watę albo bawełnianą szmatkę. Już nie mówię o tym, że nalewka musi się wyekstrahować, tzn. musi postać ze składnikami przed zlaniem znad osadu.

2. Połączenie grzybów i alkoholu to jedno z najbardziej bełtotwórczych z tych, które znam, a mówię Ci to jako osoba, która po pierwszej szklance nie zakąsza . Skądinąd obie ingrediencje są wartościowe i smaczne, ale oddzielnie.
celofanowy
gosc
frywolnie




nienotowany


góra
ost.odpowiedź       # link do tego postu
dół
wysłano: 2008.04.04 11:21:45
myslalem zeby skoncentrowac to w takich proporcjach ze 0,25 l na 4 lub 3 osoby ... tak na 2 nogi po garnuchu i do lasu ... czytalem ze alkohol dobrze wytranca psylocybine z grzybow a cynamon , galka muszkadolowa miod i reszta dla pozytywnego smaku ...
czy ktos wie moze ile taka nalewka moze stac nieruzana zamknieta i nie tracac swoich wlasciwosci ?

moze najpierw zrobic taka nalewkei niech sie przegryzie... w miedzyczasie do sloiczka grzyby sproszkowac ze spirytusem niech odstoja swoje i dodac wszystko do gotowej juz nalewki

ps nie chodzi mi o nawalenie sie takim trunkiem alkoholowo-grzybowe doznania znam i nie polecam ... tylko szlachetnie i wykwintnie skosztowac cubena ...
odpowiedzodpowiedz tu
kaktus
frywolnie




nienotowany


góra
ost.odpowiedź       # link do tego postu
dół
wysłano: 2008.04.04 13:24:05
Z Erowida:

"Sol in 20 parts boiling water, 120 parts boiling methanol; difficultly sol. in ethanol." (Dla niekumatych - podane ile części rozpuszczalnika potrzeba do rozpuszczenia jednej części psylocybiny)

Więc jak widać lepiej sobie odpuścić albo zrobić np. marynatę.
odpowiedz
<<<   <<  1 2 3 4  >>   >>>  

     Ostatnie posty . . .

     ¤ piny z boku boxa
     ¤ 10/12 słoików zakażone. Co poszło nie tak?
     ¤ Co zrobić z odciskami
     ¤ Wermikulit opcja czy niezbędnik?
     ¤ HELP już drugi rzut grzybków zatrzymuje się w miejscu.
     ¤ Problem z rejestracją
     ¤ Problem z wysychaniem ciastka - substratu
     ¤ Jak tworzy się mieszańce Cubensis (?)
     ¤ Zjadłem i nic
     ¤ Problem z kolejnym boksem Golden Teacher. Wilgotność? Jakiego producenta wybierać?
     ¤ Szukam rady

Forum› ‹Uprawa›  ‹Surowce›  ‹Sprzęt / Materiały›  ‹Odmiany›  ‹Konserwacja›  »Kulinaria« ‹Wymiana›  ‹Psychonautyka / TripRaport›  ‹TipsAndTricks›  ‹Archiwum›  ‹Inne›  nowy wątektematów:
77
odsłon:
304331

Tematów na stronę
 
login:
hasło:

zapomniane hasło

regulamin       ZAREJESTRUJ

programmed by cjuchu noncorp. 2006

PoradnikI ]   [ GatunkI ]   [ Honorowi psilodawcY ]   [ PsilosOpediuM ]   [ FaQ ]   [ GalerY ]   [ TripograM ]   [ DarwiN ]   [ LinkI ]   [ EmaiL ]  

© psilosophy 2001-2024