<<< << 9 10 11 12 13 14 15 16 >> >>> | ۞ | Temat | Autor | Odpowiedzi | Odsłon | Ostatnia odpowiedź | | Pierwszy raz... | Grzybek | 11 | 2263 | div: 2010.11.11 00:16:07 | | Jak długo spożywacie i jak często. | quote frywolnie | 48 | 10702 | Tomash: 2011.09.16 00:58:24 | | Cambodia vs B+ | Schooya | 9 | 20534 | oscar: 2010.11.06 09:07:33 | | Wrażliwość na pieczarki | Ż frywolnie | 14 | 6255 | DanNight: 2015.04.26 23:03:29 | | Zwiększona moc. | Spore101 | 16 | 10115 | PANKUN: 2010.10.27 21:42:57 | | Objawy fizyczne organizmu | p.s.k | 6 | 14075 | oscar: 2010.11.05 09:54:49 | | Pytań kilka przed moim 1 kontaktem | Ursulus | 18 | 4979 | Verter: 2010.11.03 14:45:00 | | Dawkowanie i alkoholowstręt | Schooya | 21 | 10037 | Schooya: 2010.08.11 17:43:50 | | Dziwna reakcja? | Szaban frywolnie | 9 | 15435 | Szaban: 2010.07.04 21:55:36 | | Wznowiono badania nad psylocybina !!!!! | bozia_da | 10 | 4887 | Magus: 2010.07.18 22:39:26 | | | bozia_da młodszy psylocyb
zarejestrowano: 2009.04.30
|
Temat: Wznowiono badania nad psylocybina !!!!! wysłano: 2010.04.24 17:43:13 | http://www.narkopolityka.pl/przegld-prasy/137-przeglad-prasy-halucynogeny-znowu-badane.html Radujcie swe serca rodacy |
| | | | nodrugsnofun prapsylocyb
zarejestrowano: 2008.09.21
|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2010.04.25 12:02:19 | No radujemy, ale tylko nad postępem w dziedzinie nauki. Jest to dobra wiadomość dla ludzi cierpiących na lęki, depresje, bo w końcu ciągłe faszerowanie się różnymi psychotropami przyczynia się do pogłębienia choroby lub nieumiejętności życia bez leków. Psylocybina to napewno alternatywa dla leków utrzymujących się długo we krwi i branych codziennie. Sama rozkłada się w czasie max doby i brana byłaby raz na długi czas. To co napisano w artykule my pyschonauci wiemy od dłuższego czasu. Znane są nam oczyszczające stan emocjonalny właściwości grzybów, podobnie jak wiele innych cech, które generalnie sprawiają, że tak lubimy je spożywać=] Jednak czy ja wiem, czy jest się z czego cieszyć? Grzyby są u nas tak nieznane i są jak wiadomo nie dla wszystkich. Z badań nad mj wszyscy palący się cieszą, bo jak wiadomo odsetek takich ludzi jest dość duży, poza tym legalizacja wytrułaby mafię i dilerów-przekręcaczy. Badania odnośnie psylocybiny to badania farmaceutyczne, w żadnym stopniu nie przyczynią się do legalizacji shroomów, bo po co legalizować coś co dała natura i jest dla niektórych. Kto ma lekarstwo ten się nim dzieli z bliźnimi.=] Lekarstwa nie sprzedają w smartshopach. Tam sprzedają upierdalacze. Lekarstwa/zioła/itd kupisz w aptece lub znajdziesz na łące. Jeśli umiesz szukać i poświęcisz na to czas, bo go bardzo potrzebujesz lub sam wyhodujesz, choć to nielegalne i stanowczo odradzam=] a jeść to już w ogóle.=) | Dziecko wiatru... | | |
| | | Farr psylorodek
zarejestrowano: 2010.04.04
|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2010.04.26 09:10:40 | Ja się cieszę, że ten artykuł jest napisany w takim spokojnym tonie. Nie wiem, czy pamiętacie jak było z Salvią Divinorum - nikt o niej nie słyszał, sadzonki były na allegro, potem zaczęto sprzedawać ekstrakty w smartshopach, a potem o całości napisał "Super Express" (o tym, jak to "legalny narkotyk zabija nasze dzieci!"), "Fakt" i rozpoczęła się masowa histeria... Dlatego cieszę się, że temat grzybów na razie nie istnieje w mediach, albo istnieje jako "mała ciekawostka", bo inaczej mogłoby mimo wszystko być nieciekawie... A ludzie, którzy nigdy nie próbowali grzybów (czy LSD), nie będą sobie w stanie nawet w przybliżeniu wyobrazić ich działania | Jesteś dzieckiem Wszechświata nie mniej niż gwiazdy i drzewa, masz prawo być tutaj | | |
|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2010.04.26 17:54:51 | a po co to legalizować? Bibilon i tak rości sobie pretensje do osądzania: to jest dobre to jest złe,a do tego wyciąga konsekwencje z używania przez ludzi pewnych środków, zabierając im wolność. Jak napisałem wyżej z punktu widzenia palacza marihuany legalizacja konopi jest super, bo nie dość że można kupić sobie dobry towar, zapalić, czy samemu wyhodować to jeszcze nie idzie się za to siedzieć, ale palacze powinni wiedzieć że to polityk który tego dokona będzie nazwany wizjonerem, zbawcą i on i Babilon za jego plecami będzie odbierał wyrazy wdzięczności palącej gawiedzi. Tą sytuację da się przeboleć, bo palących jest masa, nagonka na palenie też jest, więc warto zapłacić taką cenę =] grzyby spożywa bardzo niewielki odsetek społeczeństwa, w dodatku niektórzy robią to tylko w sezonie. Legalizacja grzybów to akceptacja przez Babilon czegoś co zaakceptowała Matka Natura, czegoś co ona sama stworzyła. To to samo jakby stary kruk zdał sobie nagle sprawę z drzewa, na którym przez całe życie miał uwite gniazdo i zaakceptował jego obecność... Przecież ono tam zawsze było! Nie rozumiem czemu mam dopasowywać się do sztucznego systemu, który mi mówi czego nie powinienem robić. Jestem dorosłym facetem, widzę obłudę, nadmierny protekcjonizm czy może nawet kontrolowanie społeczeństwa przez media, rząd itd. Mówią to tak, to nie. Mam to gdzieś, bo Natura stworzyła mnie i stworzyła grzyby. Nie potrzebuje akceptacji swojego życia przez innego człowieka, tak jak grzyby nie potrzebują tej akceptacji przez Babilon. W końcu ja jedzący grzyby nie potrzebuję akceptacji nikogo i niczego tylko swojego organizmu, sumienia. To wszystko przypomina olbrzymią fabrykę zabawek. Fabryka produkuje zabawki dla małych dzieci, jednocześnie mają jak większość zabawek ostre krawędzie i małe elementy. W końcu przychodzi kontrola i mimo ostrzeżenia na opakowaniu zabrania sprzedaży zabawek, ale nie wstrzymuje produkcji. Dla państwa jesteśmy małymi dziećmi, chociaż wiemy co to ostre krawędzie i wiemy że włożenie do buzi zabawek jakie produkuje fabryka może mieć takie a nie inne konsekwencje. Najśmieszniejsze jest jednak to, że kontrola nie wyłoży pieniążków żeby sprawdzić zabawki (w USA zaczynają- znowu zaczynają), tylko ogląda je przez pudełka, stempluje i odrzuca. Gdy wychodzimy na łąkę lub zaglądamy do szafki możemy znaleźć te niezbadane zabawki... A fabryka wciąż działa i będzie działała niezależnie od opinii Babilonu. Warto zajrzeć do topika kościół psychodeliczny na tymże forum. Warto się zastanowić, czy codziennie używacie grzybów, czy używacie ich co tydzień, czy wychodzicie z nimi do klubu, na domówki, czy bierzecie je od dillera, czy sami hodujecie, czy zbieracie w sezonie, czy w końcu są one dla was czymś więcej niż upierdalaczem... Teraz zastanówcie się po co jest legalizacja skoro jecie grzyby rzadko, nie używacie ich na imprezach masowych, tylko szamiecie sami albo w towarzystwie najbliższych znajomych, gdzie ryzyko przypału jest praktycznie żadne. Czy chcecie żeby praca waszych rąk albo trud wpatrywania się w trawę na polanie szedł na marne, bo tak naprawdę sztuczny twór powie- te grzyby macie ode mnie, macie na nie pozwolenie, kupicie je za rogiem u typa, który jest "autoryzowanym przez państwo dilerem", więźniem Babilonu i kapitalizmu. Czy świętość grzyba, ukrytego przez niemal 500 lat przed oczyma świata zachodu i Kościoła przez Indian ma kiedyś zostać towarem sprzedawanym na wolnym rynku? Ten błękitniejący po odgnieceniu trzonek to nie tlyko wewnętrzne wrota wymiarów każdego z nas, nie tylko lekarstwo, ale tysiące lat spuścizny kulturowej i duchowej ludzkości. Ludzie na Syberii za muchomora potrafili oddać renifera! Od kiedy to potrzebujecie aprobaty państwa przy podejmowaniu decyzji. Państwo jest potrzebne, ale pewne sprawy wykraczają poza kompetencje polityków. Legalizacja - nie. Dekryminalizacja - tak. | Dziecko wiatru... | | |
| | | bozia_da młodszy psylocyb
zarejestrowano: 2009.04.30
|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2010.04.26 22:26:14 | Jestem za calkowitym rozpierdoleniem babilonu. Projekt Venus - swietna sprawa
Jestem za tym, zeby kazdy sprobowal grzybow. Wtedy moze sie cos zmienic. Jestem za tym, zeby w szkolach byl Praktyk NLP, idealnie komponuje sie z grzybami. Jestem za seksem grupowym, jestem za feminizmem, jestem za seksizmem, jestem za wszystkim co pragniesz, jestem za ekologia wzgledem siebie. jestem za edukacja przygotowywujaca nas do zycia nie do matury.
Jestem za kanapka z pomidorem, rownie wazne, moj organizm sie jej domaga...
Chce sie tez czuc bezpiecznie z grzybem w reku na przecic policjanta, ktory mnie nie pobije i trwale nie okaleczy swoim gumowym kutasem. | Na ziemi poza fauna i flora kryja sie jeszcze jedne organizmy - szanuj je. | | |
|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2010.04.27 06:58:40 | no właśnie "ja chce" - typowa egoizm bez szerszego spojrzenia w tył i do przodu. Nie trzeba mieć dużej wyobraźni żeby zobaczyć jak po legalizacji robią z sacrum profanum. Też jestem za tym żeby każdy spróbował grzybów, ale żeby to odbywało się oddolnie, a nie przez Babilon, nie przez sprzedaż i media. Być może legalizacja narodzi się samorzutnie, oddolnie, na zasadzie otwartych umysłów, a krok polityków aby to usankcjonować będzie czymś naturalnym, a nie grą przed kampanią wyborczą jak był przed tragedią w Smoleńsku z mj. Zresztą zalegalizowanie czegoś oznacza że będzie się to sprzedawać. Słyszałeś żeby ksiądz sprzedawał monstrancje? Tak czy inaczej legalizacja w krajach zachodu prowadzi do okrojenia substancji z idei jej jedzenia. Chodzi o naćpanie i kupienie drugów żeby to zrobić. W grzybie oprócz psylocybiny ważna jest idea jedności, złączenia z wszechświatem i samym sobą oraz ładunek kulturowo-duchowy jaki on niesie. Obierając grzyba z sacrum i upowszechniając go za pieniądze niszczymy go jako przekaźnika idei, przyszłe pokolenie nie będzie w nim widziało nic poza dragiem. Bozia da rozumiem twoje pragmatyczne podejście, ale człowiek który robi coś w nieodpowiednich miejscach albo w strachu przed kimś lub samym sobą zawsze nie będzie czuł się bezpiecznie. Pragmatycznie radze Ci jedz w lasach i na polanach lub w domu i nie zapierniczaj po wsi albo mieście po grzybach to będziesz czuł się bezpieczny. Policja nie może być czymś przez co nagina się ideę czegoś co było przed nią... | Dziecko wiatru... | | |
| | | | Magus nowy użytkownik
zarejestrowano: 2004.08.13
|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2010.07.18 22:39:26 | Witam
Wystarczy, aby psylocybina, LSD itp stała sie legalna jako lek, dla Psychiatrów np. Moglbys to stosowac w klinikach pod nadzorem. Podobnie jak w Szwajcarii. Mysle ze jako ludzkosc jestesmy na dobrej drodze, ale nie sadze aby to sie stalo w najblizszym czasie. Choc kto wie. Cywilizacje przedindustrialne nie maja tego problemu, maja swych szmanów i korzystaja z roslin mocy. Mozemy sie od nich wiele nauczyc.
Takie substancje jak psylocybina i LSD powinny byc dostepne dla naukowcow, lekarzy, czy nawet duchownych. Swego czasu jeszcze w Czechosłowacji Stanisław Grof mial do tego legalny dostep, teraz tez tak moze byc. Nie pamietam gdzie byl ten artykul, chyba na onecie, ze wlasnie w Szwajcarii w psychiatryku zastosowano eksperymentalna terapie przy pomocy LSD. Wyniki okazaly sie obiecujace. Koles który mial leki z powodu nieuleczalnej choroby zyskal nowy poglad dzieki substancji psychodelicznej, który utrzymywal sie ponad rok i dal mu swobode funkcjonowania, której nie mial przed sesja. Nie pamietam tylko czy to bylo LSD czy psylocybina.
Wy wiecie jak dobroczynne moga moga byc sesje, wiecie tez ze jest w tym pewien potencjal niebezpieczenstwa. Wazne aby to dokladnie zbadac, rozne osoby moga roznie reagowac. Nie kazdy bowiem lek moze pomoc wszystkim.
Pozdr | | |
| | kult grzyba | bozia_da | 1 | 10673 | nodrugsnofun : 2010.04.22 15:32:02 | | interesujace | jgl | 0 | 4011 | jgl: 2010.04.05 06:51:19 | | Alkohol a cubensis - konsultacje. | denis frywolnie | 5 | 3858 | jgl: 2010.04.03 17:25:02 | | Identyfikacja grzybów halucynogennych (oznaczania substancji halucynogennych z grzybów we krwi) | pitu frywolnie | 0 | 14277 | pitu frywolnie: 2010.03.26 12:39:19 | | nasza polska lysiczka vs cubensis | psicub frywolnie | 14 | 9291 | nikt00: 2014.12.20 14:03:13 | | Jak to jest z zawieszeniem po grzybach? | Kamilek frywolnie | 20 | 14251 | ON frywolnie: 2021.12.19 23:00:55 | | Greensulate, Home Insulation Material made from Mushrooms | jgl | 3 | 20188 | nodrugsnofun : 2009.11.23 10:23:46 | | Psychoactivity Conference in Amsterdam & other | jgl | 0 | 2324 | jgl: 2009.09.27 09:55:41 | | Ile zjeść mrożonych? Podejrzanie niska moc... | viKING frywolnie | 15 | 2906 | emce: 2009.12.04 00:46:42 | | Psylocybina + iMAO potrzeba informacji | Yestyss | 16 | 9285 | Grizzly_cf: 2009.06.10 16:49:54 |
|