Dla mnie od zawsze nieprzebraną skarbnicą wiedzy na każdy niemal temat był Hypereral.
Interesujące objawy ze strony organizmu najlepiej wygrzebać z tripraportów - to z kolei siostrzany serwis Hypica - NeuroGroove. To chyba jednak wszyscy znają
Jeśli chodzi o moje skromne doświadczenia (z łysiczkami, za każdym razem około 6g suszonych), to pierwsze objawy zauważałem dopiero po mniej więcej 45 minutach - wszelkie wcześniejsze drżenia rąk itp. zrzucałbym raczej na emocje i atmosferę towarzyszącą całej ceremonii
Źrenice oczywiście rozszerzone i dziwne uczucie przy patrzeniu na swoje obicie w lustrze
Do tego szybsze bicie serca - chciałem kiedyś zmierzyć sobie ciśnienie krwi, ale zanim go znalazłem, efekty psychiczne wzięły górę nad fizycznymi
CEV-y pojawiały się po wspomnianych 45 minutach, OEV-y natomiast po 1h - 1h15m. Pamiętam do dzisiaj swojego pierwszego wizuala przy otwartych oczach - kolory na trzykolorowej ścianie zaczęły się zamieniać miejscami
Tripy u mnie trwają mniej więcej 3-4 godziny, przy czym praktycznie nie mogę potem zasnąć. Nie jestem w ogóle zmęczony, wręcz dodatkowo pobudzony.
Jeśli chodzi o konsultacje odnośnie badtripów, to chyba większość forumowiczów wypowie się podobnie - bardzo, bardzo dużo zależy od nastawienia samego podróżnika - u mnie set&setting to absolutna podstawa. Zwłaszcza przy halucynogenach!