Witam.
Nie jestem pionierem internetowym, ale zagladam ile moge - nie bedziemy sie oklamywac.

Odciski juz wyslane, ordynarnie. Mam nadzieje, ze dojda przed swietami (pod choinke).
Co do Freespore, dam znac jak tylko dostane odpowiedz od admina.
Wiedzma, zaloz sobie konto i odezwij sie przez mail'a - zobaczymy co da sie zrobic.
Juz na dniach wrzuce pare odciskow "Moby Dick" do Honorowych Psilodawcow.
Pozdrawiam serdecznie!
Otrzymalem wiadomosc od Freespore, tak ze zamieszczam oryginal i tlumaczenie:
--- Oryginal ---
Hola,
Bueno, espero que alguno también diga que si la ha recibido. Porque algunas si hemos enviado y hemos recibido correos de solicitantes indicando haber recibido.
El problema es que nos tiene que llegar la carta. Carta con monedas o billete, poco disimulados, que muchas veces son expoliadas y no llegan. Una vez aquí, te aseguro que damos respuesta y se envian, no solo a Polonia, a todos los países, siempre y cuando venga la solicitud bien formulada, que te sorprendería la cantidad de cartas que nos llegan sin dirección, sin moneda, etc, aunque cierto es que Polonia no es el caso.
Si puedes, aconseja convertir lo redondo de la moneda/s en un cuadrado o rectángulo con papel de aluminio. Eso ayuda a que el contenido no llame la atención en un detector de metales.
Esta opción sin dinero también es válida para Polonia http://freespore.com/sin-dinero--without-money.html Aunque tambíen hay que esconder con cartones estos billetes, que para los carteros es = que dinero.
Muchas gracias por esta información que me facilitas. En adelante tendremos especial atención disimulando el contenido del correo a Polonia y mandaremos sellos en Papel en vez de en Aluminio que también son más discretos.
Un saludo
--- Oryginal ---
--- Tlumaczenie (szybkie) ---
Witaj,
Dobra, mam nadzieje ze niektorzy powiedza, ze otrzymali od nas odciski. Poniewaz po wysylce niektorych, otrzymalismy potwierdzenie odbioru.
Problem jest w tym, ze musi do nas dotrzec list. Listy z monetami lub banknotami, lekko ukrytymi, co czesto sie zdarza sa krzadzione i nie docieraja. Jak juz do nas dochodza, zapewniam Cie ze dajemy odpowiedz i wysylamy, Nie tylko do Polski, ale tez do wszystkich krajow. Zawsze i kiedy przyjdzie zamowienie dobrze sformulowane. Zdziwilaby Cie ilosc listow, ktore docieraja do nas bez adresu, bez monety, etc. Aczkolwiek Polska nie jest takim przypadkiem. Jak mozesz, doradź by ZAMIENIC OKRAGLY KSZTALT MONETY w kwadrat lub prostokat uzywajac folii aluminiowej. To pomaga by zawartosc nie zwracala na siebie uwagi w detektorze metali.
Ta opcja bez pieniedzy tez jest aktywna/sprawdzona dla Polski http://freespore.com/sin-dinero--without-money.html Aczkolwiek tez trzeba ukryc miedzy kartonami te banknoty, co dla listonoszy = pieniadze.
Dziekuje bardzo za ta informacje, ktorej mi udzielasz. W przyszlosci bedziemy mieli specjalna uwage ukrywajac zawartosc wysylki do Polski i wyslemy printy/odciski na papierze zamiast na folii aluminiowej, ktore tez sa bardziej dyskretne.
Pozdrawiam.
--- Tlumaczenie ---
Mam nadzieje, ze nie bedziecie mieli w przyszlosci zadnych problemow z Freespore, ktore tez osobiscie polecam. Z tego co wiem daja mozliwosc donacji przez konto bankowe w zamian za odciski.
Pozrawiam.