<<< << 72 73 74 75 76 77 >> >>> |
۞ | Temat | Autor | Odpowiedzi | Odsłon | Ostatnia odpowiedź |
 | Uprawa na życie | Frywolnie frywolnie | 4 | 144 | Marcus: 2017.02.18 12:49:55 |
 | Czy grzyby są już dobre? | Silverwind | 1 | 99 | timetraveler : 2017.02.04 23:11:32 |
 | Uprawa w grow kit | Silverwind | 7 | 132 | Silverwind: 2017.02.04 10:53:39 |
 | Printy za support | Alrauna | 6 | 126 | Hieronim frywolnie: 2017.02.02 13:03:41 |
 | Pomocy, grzyby bez zarodników??? | Psylomarian frywolnie | 2 | 125 | pizdziak frywolnie: 2017.01.28 20:25:13 |
 | Dlaczego piny pokazuja się na brzegach tacki a po srodku nie | irreeeena frywolnie | 4 | 122 | irreeeena frywolnie: 2017.01.23 14:03:33 |
 | Czy można i jest warto hodować Psilocybe Cubensis B+ na ciastkach ryżowych? | SQIP | 1 | 112 | Zlotko12: 2017.01.19 21:06:36 |
 | Panaeolus na kupie - To wcale nie starszne. | Psynonim | 6 | 106 | bęben frywolnie: 2018.02.08 02:08:23 |
 | Pierwsza uprawa Afrika /pytania | Afriko | 148 | 824 | Afriko: 2018.03.28 17:29:41 |
|
|
|
|
| | toranixo nowy użytkownik
zarejestrowano: 2017.01.15
|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2017.01.15 23:14:54 | Mam nadzieję że pomogłem http://psilosophy.info/uprawa_na_kukurydzy.html |  |  |
|
|
|
| | Zlotko12 młodszy psylocyb

zarejestrowano: 2013.11.03
|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2017.01.25 16:40:46 | Raczej tak Coś chyba nie tak musiałeś zrobić. Moczyłeś ziarno przez ileśtam godzin, odsączałeś wodę i dopiero sterylizowałeś, czy ziarno z wodą w słoiku i do szybkowara ? Jeśli to drugie to może być przyczyna. Druga sprawa, że wszystko musi być sterylne. Jak zakaziłeś na początku strzykawkę to dalsze etapy też szlag trafi PS. tym temacie dałeś komuś poradę, że robiłeś tak i takk i było super, http://www.psilosophy.info/forum/?showtopic=20170111181347#o0 już myślałem, że zaczęło coś ci ładnie wychodzić skoro dajesz porady  (później ktoś posłucha i wyjdzie mu to samo co i tobie... ) z tego co widzę to nie namaczałeś przed sterylizacją |  |  |
|
|
|
| | Afriko starszy psylocyb

zarejestrowano: 2016.07.07
|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2017.02.05 18:23:15 | Zostało mi trochę odcisku więc postanowiłem go wykorzystać zakupiłem 4 puszki kukurydzy zrobiłem dziurki i odlałem wodę z puszki zaszczepiłem i teraz czekam i tu moje pytanie za jaki czas otworzyć puszki ? (jest to eksperyment  ) | początkujący |  |  |
|
|
|
|
|

|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2017.02.19 10:10:27 | No niestety musiałem wyjechać na 3 dni i powstała stroma Kiedyś na forum o tym czytałem ale mało wiem Czy mogę to zdrapać czy zostawić ? 
| początkujący |  |  |
|
|
|
|
|

|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2017.02.23 08:31:45 | Biała wygląda tak podejrzewam że nic z niej nie będzie na zdjęciu wygląda inaczej w rzeczywistości jest sporo brązowego :/ No ale zobaczymy A i Marcusie mógłbyś mi streścić owocnikowanie bo nie wiem czy dobrze robię 2x dziennie zraszane i wachlowane temp 24-26* stópka pozdrawia 
| początkujący |  |  |
|
|
|
|

|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2017.02.28 08:04:52 | Kosmici pomylili drogę :/ Mam ich tak zostawić czy coś zrobić? Rosną wokół nie na środku 
| początkujący |  |  |
|
| | psynonimus frywolnie

nienotowany
|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2017.02.28 11:05:21 | Przyszli dokladnie tymi drzwiami ktorym ich zaprosiłeś. Bedo smakowac tak samo  . Nastepnym razem uzyj czrnego worka na smieci do wylozenia tacki. |  |  |
|
|

|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2017.02.28 15:34:19 | wielkie dzięki jeśli wszystko wyjdzie dobrze będę wydawał odciski potrzebującym  | początkujący |  |  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| | troska albatroska frywolnie

nienotowany
|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2017.03.04 11:18:16 | Ogólnie całość zdaje się była pokryta tym śluzem, włącznie z grzybnią. To prawdopodobnie jakieś zakażenie bakteryjne. W wątku https://www.shroomery.org/forums/showflat.php/Number/7518368 masz takie zdjęcie: 
Piszą, żeby do spożycia to ugotować i zrobić herbatę, lecz również, że mogące w tym występować toksyny mogą nie zginąć w procesie gotowania lub suszenia. |  |  |
|

nienotowany
|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2017.03.04 11:23:22 | Coś podobnego jest również tu: http://psilosophy.info/zakazenia_grzybni.html "Pseudomonas tolaasii (P. fluorescens) - plamistość rdzawa Uszkodzenia w kolorze od żółtego do brązowego powstające na owocnikach. Zazwyczaj plamy pojawiają się blisko lub na krawędziach kapelusza. Pseudomonas pojawia się gdy grzyb pozostaje wilgotny przez cztery do sześciu godzin (lub dłużej) od momentu nawilżania. Bakterie rozprzestrzeniają się drogą powietrzną. Zapobieganie polega na obniżeniu wilgotności i nawilżaniu 150 ppm (cząstki na milion) roztworem chloru (wykorzystuje się produkty podchlorynu wapnia ponieważ produkty podchlorynu sodu mogą spalić kapelusze). Jeśli mimo to grzyby pozostają wilgotne, to znak że chlor jest mało efektywny ponieważ populacja bakterii reprodukuje w takim tempie, że neutralizuje efekty środka utleniającego."  |  |  |
|

|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2017.03.04 14:55:13 | Kurde tak to chyba ta bakteria :/ Czyli nic z tego nie będzie ? :/ bo nie mam już odcisku a zdobycie tamtego zajęło mi ponad pół roku :/ 

| początkujący |  |  |
|
|
|
| | Psynonim.... frywolnie

nienotowany
|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2017.03.04 20:12:33 | Nie pryskać więcej. Wszystko jest OK. Za dużo wpryskałeś na kapelusze. Twardziele te DKi że nie abortowały. Tylko się cieszyć. O to kiedy zerwać to pytaj innych ale ja bym jeszcze zostawił aż zaczną sypać. No to panie udało się. Gratulacje |  |  |
|
|

|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2017.03.05 01:49:06 | Już dałem do suszenia zalałem tacke i do lodówki włożyłem czekam jeszcze na dwie tacki już się pokazali kosmici  Wielkie dzięki za wsparcie i pomoc Lecz to nie jeszcze koniec mojej przygody jeszcze kolejne zrzuty i tacki do fotorelacji 

| początkujący |  |  |
|

nienotowany
|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2017.03.05 10:01:59 | Teraz wygląda to znacznie lepiej. Było to prawdopodobnie zakażenie jakąś bakterią śluzową, powszechnie występującą w glebie, którą widać już na pierwszym zdjęciu z pinami. Po ograniczeniu nawilżania, śluz - którego większość stanowi woda - będący środkiem transportu tej bakterii, znacznie się obkurczył. Odradzanie początkującym spożywania pewnie mija się z celem, więc przynajmniej strząchnij dokładnie resztki zasuszonego śluzu, w którym znajdują się główne produkty metabolizmu bakteryjnego i one same, co znacznie zmniejszy ich ilość w suszu i smacznego. |  |  |
|

|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2017.03.05 10:47:15 | na dwóch pozostałych tackach jest to samo :/ troska albatroska jeśli jestem początkującym, jest to moja pierwsza przygoda do odradzasz spożywania tych grzybków ? jakie mogą być skutki spożycia takiego grzybka w którego wdała się bakteria ? 
| początkujący |  |  |
|
|
|
|
|
|
|
| | lancetowata prapsylocyb

zarejestrowano: 2012.12.20
|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2017.03.05 15:36:56 | Słuszna uwaga Psynonimie. Tym bardziej, że Afriko dnia 28ego lutego zadeklarował się:"wielkie dzięki jeśli wszystko wyjdzie dobrze będę wydawał odciski potrzebującym" Chętnie bym oblukał wydruk DK  |  |  |
|
|

nienotowany
|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2017.03.05 21:57:32 | Jeśli jest nieobojętna dla ustroju w ilości i jakości to na początek rozstrój żołądka. Ciężko powiedzieć nie wiedząc dokładnie jaka to bakteria. Z niektórych bakterii śluzowych uzyskuje się nawet związki przeciwrakowe, lecz nie oznacza to, że w takiej postaci, na tych grzybach, będzie ten śluz bakteryjny miał takie właściwości. Ogólna zasada, zakażonych nie jemy. Ten użytkownik ma odmianę z białymi łatkami na kapeluszach. Porównaj jego piny ze swoimi, u Ciebie na pierwszym zdjęciu piny są pokryte białym śluzem, u niego nie są. Normalne owszem, lecz nie do końca zdrowe, ponieważ mają ewidentne zakażenie bakteryjne. Kolega pisał, że jest podobne. Zrób z nich najpierw kolejną uprawę i zobacz, czy odciski nie będą zakażone tą bakterią. O ile wystarczy wszystkim potrzebującym cierpliwości. Poniżej zdjęcie DK z sieci, widać na kapeluszach białe, charakterystyczne plamki, będące cechą tej odmiany, lecz nie są pokryte łatami zasuszonego, ani wilgotnego śluzu. 
|  |  |
|
|
| | Kręgosłup psylorodek

zarejestrowano: 2013.12.30
|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2017.03.06 04:15:16 | Ja bym sie chetnie zaopatrzyl w odcisk od Ciebie Africa, zostalo Ci cos jeszcze? |  |  |
|
|

nienotowany
|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2017.03.06 09:59:15 | Przecież gdybyś nie miał wątpliwości to byś nie pytał. Zwróć uwagę na jakim etapie rozwoju kapeluszy zasechł ten śluz. Jeśli był jeszcze grubo po pęknięciu zasnówek, bakterie prawie na pewno prześliznęły się na blaszki i mocno zakaziły zarodniki, ponieważ ten śluz to ich lokomotyw. Jeśli zasechł i odpadł przed pęknięciem, przeszło ich znacznie mniej. Więc potencjalny odbiorca niech pobiera zarodniki bardziej ze środka odcisku, ponieważ krawędzie zewnętrzne niosą o wiele większe prawdopodobieństwo bycia zakażonymi przez tę bakterię. W temacie spożywania dotyczy to zjedzenia obfitej ilości kolonii bakteryjnej, w przypadku porządnego strząśnięcia resztek suchego śluzu, ich ilość będzie pewnie nie wiele większa niż na jabłku podniesionym spod jabłoni. Jeśli po takowych nie masz jakichś specjalnych sensacji ustrojowych, możesz podchodzić do tematu z większym spokojem. |  |  |
|
|
|
|
|
|
|

nienotowany
|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2017.03.06 20:23:47 | Aby nie tracić czasu możesz od razu przygotować strzykawkę z zarodnikami z dodatkiem antybiotyku, na przykład ampicyliny. Antybiotyku nie sterylizujesz, bo nie będzie działał. Po wysterylizowaniu wody do strzykawki, i jej ostygnięciu, przed wrzuceniem zarodników, dodajesz antybiotyk. Powinno to znacznie zwiększyć szanse powodzenia, bez wnikania, czy bakteria weszła na odcisk, czy nie. Jak masz miejsce, czas i chęci, to możesz oczywiście zrobić dodatkowo próbę kontrolną bez antybiotyku, by to ewentualnie stwierdzić. Również odbiorcy wydruków mogą zrobić to samo by nie było rozczarowań. |  |  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

nienotowany
|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2017.03.07 17:14:02 | Tak na szybko - środek na bazie antybiotyku stosowany w akwarystyce - Ichtiomycin - do kupienia na alegro bez recepty; można też pewnie znaleźć inne. https://www.shroomery.org/forums/showflat.php/Number/23945547#23945547 "Also, don't add natural honey to the agar mix, it has antifungal properties and it's going to slow down your cultures a lot." "Nie dodawaj również naturalnego miodu do miksu agarowego, ma on własności przeciwgrzybicze i bardzo spowolni twoje kultury."
https://www.shroomery.org/forums/showflat.php/Number/16905531 "I did a quick search and many sources claim honey to be antifungal, this is raw honey however." "Zrobiłem szybkie wyszukiwanie i wiele źródeł twierdzi, że miód jest przeciwgrzybiczy, to jednak surowy miód."
https://www.shroomery.org/forums/showflat.php/Number/23193129 "Honeys antifungal properties will only be for natural honey not the colored sugar water you buy in the store." "Przeciwgrzybicze własności miodu będą tylko dla miodu naturalnego a nie barwionej cukrem wody, którą kupujesz w sklepie."
https://www.shroomery.org/forums/showflat.php/Number/6934705 "You'd get about fifty times faster growth if you'd just use grains instead of silly sugar water, especially honey which is anti-fungal." "Uzyskałbyś pięćdziesiąt razy szybszy rozwój gdybyś użył po prostu ziaren zamiast głupiej wody z cukrem, zwłaszcza z miodem, który jest przeciwgrzybiczy."
https://www.shroomery.org/forums/showflat.php/Number/23274929#23274929 "It also has antifungal properties... Luckily when diluted neither the antibacterial nor the antifungal properties come into effect as strongly." "Ma również właściwości przeciwgrzybicze... Na szczęście po rozcieńczeniu ani antybakteryjne ani przeciwgrzybicze właściwości nie działają tak mocno."
Namaczanie również robi się bez miodu. |  |  |
|
|

nienotowany
|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2017.03.07 22:15:12 | Najwidoczniej dlatego, że kultury miodowe się sterylizuje, co eliminuje ich właściwości lecznicze.
|  |  |
|
|
|
| | V. frywolnie

nienotowany
|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2017.03.08 09:52:20 | Czołem. Wszystko w porządku, niczym sie nie martw. I nie słuchaj panikarzy widzących wszędzie zakażenia i inne śluzy. Pozdrawiam Vladek. |  |  |
|
|

nienotowany
|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2017.03.08 12:18:25 | Poniżej prawidłowo wyglądające piny odmiany z łatkami. 
I kolejne. 
Poniżej zdjęcie ze zbyt spryskiwaną odmianą z łatkami, bez śluzu. 
Cytat z: https://www.shroomery.org/forums/showflat.php/Number/24031031 "The cake and the fruits are wet and look slimy. That's why we know your cake has bacteria." "Ciastko i owocniki są mokre i wyglądają śluzowato. Dlatego wiemy, że twoje ciastko ma bakterie." I zdjęcie: 
Cytat z: https://www.shroomery.org/forums/showflat.php/Number/21977515 "Heavily over misted(leading to aborted fruits, and possible bacterial contamination)" "Mocno przepryskane (prowadząc do zabortowanych owocników, i możliwego zakażenia bakteryjnego)" I zdjęcie: 
Poniżej kompilacja z powyższego zdjęcia z charakterystycznymi objawami występującymi na początkowym etapie Twojej uprawy. Z prawej strony poniższego obrazka zamieszczone są fragmenty z Twoich zdjęć dla porównania podobieństwa objawów. Wnioski wysuń sam, bo gdzie grzybiarek sześć tam śluz można jeść. 
|  |  |
|
| | Psynonim.... frywolnie

nienotowany
|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2017.03.08 14:13:48 | Że Ci sie chce  . Jak juz ci tak sprawnie idzie to przeszukiwanie interneta to może byś się dowiadział/dowiedziała co to za bakterie. Bo ja jak bylem mały to jadlem grzyby prosto z łaki i żyję. Nie namawiam nikogo do jedzenia i nie wiem czy jest bezpiecznie jeść takie grzyby. Dobrze by natomiast bylo wiedziec co to za ustrojstwo jest. Pozdro. |  |  |
|

nienotowany
|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2017.03.08 14:44:48 | Ale te grzyby prosto z ziemi nie były pewnie spleśniałe lub zgniłe. Podobnie można zjeść jabłko prosto z ziemi i też się od tego nie umrze, ale pokryte jakimś śluzem, czy pleśnią już może powodować sensacje żołądkowe. Od zjedzenia tych grzybów pokrytych tym czymś też się z pewnością nie umrze, gdyż na ostatnich zdjęciach widać, że śluz w większości odpadł lecz mamy tu jeszcze kwestię przygotowania z tego odcisku zarodników. A dokładne stwierdzenie co to jest za bakteria bez mikroskopowego badania mikrobiologicznego się nie powiedzie, wszak śluzowych bakterii zasiedlających glebę jest mnóstwo i sam internet to za mało, więc można jedynie coś przypuszczać. |  |  |
|
|
| | Kręgosłup psylorodek

|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2017.03.08 22:05:53 | Afrika, jaka stosowalem okrywe na zyto i kukurydze? Najzwyklejsza ziemie czy jakas mieszanke? Bo przegladajac poradniki widzialem różne opcje I jeszcze chcialem spytac gdzie mozna dorwac zyto, bo ja szukalem w hipermarkecie i nie znalalzem, jedynie w jakims eko sklepie w calkiem duzej cenie
EDIT. Znalazlem pod instrukcja przepis na ta ZIEMIE
Przepis na ziemię: 10 części torfu 5 części wermikulitu lub perlitu 2 części wapienia (Margiel)
Taki przepis stosowales na okrywe? |  |  |
|
| | Kręgosłup psylorodek

|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2017.03.08 22:15:14 | I jeszcze jedno pytanie, wiesz może czy dolomit sie nada jako te wapno do przepisu? |  |  |
|
|
| | Kręgosłup psylorodek

|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2017.03.09 14:12:51 | Ja tez chyba bede sie musial wybrac do jakiegos rolnika bo nigdzie nie moge kupic, a co do wapna, mi w sklepie dali dolomit I to jest niby wapno nawozowe, myslisz, ze sie sprawdzi w przepisie na okrywe? |  |  |
|
|
|
|
|
|

|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2017.03.10 07:26:59 | Wdała się pleśń Czym to jest spowodowane Tacka na noc w lodówce namaczana I to 3 dzień w boxie I pojawiła się pleśń zielono ciemna 😕 

| początkujący |  |  |
|
|

|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2017.03.15 20:02:34 | sory za słaba jakość zdjęć no ale mam stary telefon bo moj jest w naprawie :/ no ale cos widać Tak się prezentuje drugi zrzut te w białym pojemniku to jakies potwory jest ich tylko 7 ale ten jeden to olbrzym 

| początkujący |  |  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| | Kręgosłup psylorodek

|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2017.03.23 04:53:39 | Africa, w jakich warunkach trzymasz te tacki? Tj temp I wilgotnosc I jak wyglada twoj box? Bo doszedlwm do wniosku, ze to chyba z moja grzybnia jest cos nie tak, chyba strzykawki zbyt dlugo lezaly w lodowce, bo nie jest juz taka snieznobiala tylko bardziej podchodzi pod szarawa.. |  |  |
|

|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2017.04.29 21:37:29 | No więc jestem mój brak obecności był spowodowany wyjazdem i nie miałem czasu i chęci na obecność w internecie Już miesiąc jestem po swoim pierwszym tripie No co mogę powiedzieć ? Meksyk w ch*j Miejsce tripa : moja piękna wieś na której mieszkamy o godzinie 11 zarzuciłem z kolegą po 2,5 grama grzybów z jogurcikiem (był z nami kolega, jako opiekun) godzina 11.30 oboje złapaliśmy potężny napad śmiechu, który trwał około 15 min  (czas leciał dwa razy szybciej) godzina 12 postanowiliśmy wyjść z domu, po wyjściu na zewnątrz poczułem coś czego nie umiem opisać, było to coś wspaniałego ! około 12.20 postanowiliśmy iść do kumpla, po wejściu do jego pokoju poczuliśmy kolejny etap, miałem czarną koszulkę na sobie, kolega cały czas powtarzał że widzi na niej wzorki które się ruszają  a ja czułem się wspaniale wszystko mi się podobało  godzina około 13.00 postanowiliśmy wyjść z domu i iść pochodzić, gdy wyszedłem na dwór wszystkie kolory były wyraźniejsze i ładniejsze, była nas czwórka, po 10 minutach dołączył do nas ostatni kumpel z ekipy . Jeden z kolegów (opiekun) miał czerwone spodenki, bardzo podobał mi się ich kolor, nie mogłem odwrócić od nich wzroku  godzina 13.30 postanowiliśmy iść do sklepu, kupiłem sobie loda nie mogłem go utrzymać w ręku wydawał się bardzo ciężki a smak zniknął :/ cały czas chodziliśmy i podziwialiśmy przyrodę . około godziny 14.30 przyjechali nasi znajomi i wtedy zaczęło się piekło, oboje z kolegą mieliśmy badtripa :/ ten mój kolega uciekł do lasu, postanowiliśmy wszyscy go szukać . gdy wszedłem do lasu poczułem olbrzymi strach, myślałem że jestem w labiryncie i jeszcze na dodatek cały czas martwiłem się o przyjaciela który zaginął po jakimś czasie znaleźliśmy go, kamień spadł mi z serca lecz to nie był koniec badtripa, cały czas czułem strach około godziny 16 rozeszliśmy się do domów i wtedy poczułem sie lepiej . cały czas cos czułem do godziny 18.30 podczas tripa czułem się tak jak bym był dalej umysłem niż moi koledzy, widziałem więcej, myślałem o kilku rzeczach na raz, i czasami czułem się tak jak bym opuścił swoje ciało Powiem tak Te małe niewinne grzybki to nie zabawa, jest to kolejny etap w życiu i żeby go przejść trzeba być gotowym na zmierzenie się z najgorszym, nie jest to jaranie czy jakieś wciąganie jest to coś potężnego co zmieni twój pogląd na świat . Jestem bardzo zadowolony że spróbowałem tego i polecam wszystkim tylko pamiętajcie, musicie tego chcieć i być gotowi na zmierzenie się z największym strachem podczas badtripa . I trip musi się odbywać w najlepszym gronie znajomych i z przyrodą . szykuję się na kolejną przygodę w wakacje z większą dawką . Chętnie odpowiem na wszystkie pytania  | początkujący |  |  |
|
|
|
| | Kręgosłup psylorodek

|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2017.05.03 22:17:57 | Afriko, mam pytanko, jak nawadniac tacke? Zanurzyc ja cala w wodzie zimnej i wstawic do lodowki na 24 h plus polozyc cos na tacke zeby caly czas była pod woda czy masz jakis inny sposob? |  |  |
|
|
|
|

|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2017.11.11 10:47:49 | Witam wszystkich po dłuższym czasie po mojej pierwszej uprawie miałem kłopoty z niemiłymi panami :/ Ale to już minęło (mam taką nadzieję) Postanowiłem wrócić do badań nad psylocybiną 01.11 zaszczepiłem słoiki, i pojawiła się fioletowa barwa na grzybni, czy byłby ktoś w stanie powiedzieć mi co to jest ? Chciałbym jeszcze poinformować że zachowało mi sie trochę odcisków, więc po skończonym badaniu rozdam około 25 odcisków. 
| początkujący |  |  |
|
|
| | zielarz41 młodszy psylocyb

zarejestrowano: 2015.10.18
|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2017.11.12 00:18:27 | o afriko jednak zyjesz.jak w bunkrze bylo?albo nie w afryce byles  .dobrze ze przezyles.peace |  |  |
|
|
|
|
|
| | łysa lucyna frywolnie

nienotowany
|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2017.11.18 13:46:43 | Najlepiej było wczoraj zmiksować. Wizuale powinny być na tym samym poziomie, lecz trip będzie mniej euforyczny i mniej głęboki. Nie mieszaj tylko z fetą, bo może się to zakończyć psychozą, poza tym, że feta zpłyci sam trip, lub całkowicie go zniesie. Masz PW na o2. |  |  |
|

|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2017.11.19 12:04:11 | Grzybnia wygląda całkiem dobrze ale smród jest praktycznie nie do zniesienia jaka może być przyczyna ? 

| początkujący |  |  |
|
|
| | FilmArcher starszy psylocyb

zarejestrowano: 2017.10.02
 |
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2017.11.20 11:40:08 | Cześć Afrykaninie ;p Zgłaszam się, jeżeli można po odcisk  P.S. Tą tackę jak masz taką jak na zdjęciu teraz, to zakryj aluminium i poczekaj aż zarośnie grzybnią, wtedy odkryj (efekt rez + późna okrywa) Pozdro |  |  |
|
|

|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2017.11.22 20:27:02 | Ta tacka cały czas była pod przykryciem (folią aluminiową), od początku była na straty, żyto było zbyt wilgotne i zrobiła się breja Trzymałem ją tak po prostu żeby zobaczyć co z nią się stanie . Tak używałem odcisku z poprzedniej uprawy. Lecę teraz od nowa: Żyto się moczy a jutro przystępuje do kolonizacji Co będzie potem to zobaczycie  (A co do odcisków to będę wydawał dopiero po skończonym badaniu, żeby obejść sie bez zbędnego przypału) 
| początkujący |  |  |
|

|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2017.11.23 18:04:14 | 18h moczenia pszenżyta 15min gotowania na pełnej kur... sterylizacja 1,5h = Idealne pszenżyto/żyto 
| początkujący |  |  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 | Uprawa na sterylizowanym życie | Autor frywolnie | 15 | 457 | Autor frywolnie: 2017.03.09 21:53:16 |
 | Pleśń czy nie pleśń? | Autor frywolnie | 15 | 152 | Autor frywolnie: 2017.03.09 21:53:16 |
 | Pleśń czy nie pleśń? | Autor frywolnie | 15 | 152 | Autor frywolnie: 2017.03.09 21:53:16 |