>> Skoro już powstał post, dołączam się. Dzisiaj dotarł do mnie ten sam growkit i będzie to mój pierwszy raz. W pudełku nie ma instrukcji, choć z tego co widzę i
>> tak jest chyba uniwersalna dla wszystkich rodzajów. Dowiedziałem się w kilku miejscach, że różne gatunki wymagają różnego traktowania. Bardzo proszę zatem o
>> jakieś wskazówki na co zwrócić uwagę przy Mazatapecu.
Różne gatunki faktycznie wymagają różnego traktowania, natomiast pewnie jakieś co najmniej 95% uczestników tego forum, a 100% growkit'owców

posiada Psylocibe Cubensis. Mazatapec, to też właśnie Psylocibe Cubensis, więc co najmniej 95% materiału jaki przeczytasz tutaj będzie odpowiedni do Mazatapec'a.
>>Jeszcze jedno pytanie. Ogólnie rzecz biorąc nie jest dobrze mieć "grzyba" na chacie, a tak się składa, że u mnie najlepsze miejsce mam w sypialni. Stąd pytanie
>> czy taka hodowla nie wpływa na jakość powietrza w pomieszczeniu? Czy rosnące grzyby nie "zepsują" powietrza w pokoju tak, że stanie się ono w jakimś stopniu
>> szkodliwe? Generalnie czy sypialnia jest dobrym miejscem na to?
Dość ciekawy pomysł

Ale spokojnie, uprawa grzybów w mieszkaniu, czy nawet w sypialni nie "zepsuje" powietrza. Znam wielu ludzi którzy razem spędzali/spędzają czas swojego bytowania wspólnie z grzybkami w sypialni i nic im się nie stało