Cześć wszystkim. Mijają 2 tygodnie od mojego pierwszego zalania growkita. Pryskam go 2 razy dziennie i zapewniam odpowiednia temperaturę ale dalej nic nie rośnie. Dodatkowo martwi mnie ten dziwny biały nalot z czarnymi kropkami i niebieskie plamy które znajdują się na dnie grzybni. Czy może to być pleśń ?
Spróbuj przyjrzeć się powierzchni i sprawdź, czy ten nalot z wierzchu też ma czarne kropeczki. Jeśli tak, no to chyba po ptokach :/
Oczywiście każda prezentowana przeze mnie treść na tym forum jest tylko bezmyślnym teoretyzowaniem, głupawym i nieprzemyślanym przeklejaniem lub cytowaniem innych ludzi, a każde zdjęcie, bez wyjątku, pochodzi z internetu lub jest sfabrykowane w programie graficznym do celów poglądowych. Osobiście nic nie praktuję oraz do niczego nie zachęcam.
Maila nie sprawdzam, chyba że najdzie mnie na to ochota. Jak napisałeś/aś, daj o tym znać w odpowiedzi pod którymś z moich postów.
Na górze szarego nalotu ani czarnych kropek nie zauważyłam Niestety nie jestem w stanie ocenić co dzieje się na dole, czy wyjęcie z pudełka może jescze bardziej pogorszyć sytuacje ? Czy lepiej poczekać i zobaczyć jak sytuacja się rozwinie ?