Witam dostałem plastikowe pudełko z podstawą, z grzybnią w szczykawce. Zaszczepiłem i jaki mam to0 rozpocząć. Zapakowałem to w worek foliowy dołączony w zestawie i później do pudełka kartonowego temp 22 stopnie i mam to trzymać w ciemności czy w świetle normalnym mam to jakoś podlewać pryskać? prosze o pomoc
dostałeś sterylny substrat czy growkit? a może to ziarno do wysterylizowania w worku który otrzymałeś w zestawie. czytam i za bardzo nie wiem ocb? szczepiłeś to? otwierałeś pokrywkę? wszystko miałeś na stole, na którym jest wszystko?
Wszyatkk jest sterylne opakowanie n8e otwieralem tylko ten paske na pudełku otworxyłem zasytzepiłem szczykawka 8 zamkńąłem w worku dołączonym do zestawu
@psajstyl to mi wyglada na DIY growkit. W Nibylandii ostatio "modna rzecz". Wyjalowione zboze plus roztwor zarodnikowy o skromnej puli genetycznej i "zaszczep se sam".
@WhiteWidowPL nie bylo tam instrukcji z dokladnym opisem postepowania?
Wielu youtuberów ze stanów kultywuje w ten sposób. Normalna sprawa, zamiast słoików masz wora. Zamiast wstrząsania masz ściskanie. Reszta jak chcemy. Albo nacinamy wora albo wykładamy na tacki.