Szybkowary trza przerobić. Jeden zawór jest roboczy a drugi bezpieczeństwa. Roboczy drynda przy 100 stopniach a jak sie np zapcha liściem kapusty od spodu bo podskoczyla podczas gotowania to wtedy do akcji wkracza zawor bezpieczeństwa który jest mniej litosciwy dla ulatywania pary wodnej i dzięki temu można uzyskać zadowalające rezultaty zwiększenia ciśnienia, co skutkuje zwiększeniem temperatury pary wodnej w szybkowarze(: jest gdzieś tutaj w poradnikach instrukcja. Pozdro.
Prawie od dziecka pracuje w branzy obroki cnc znam sie na projektowaniu i obrobce . Widzialem ten projekt 3 po 3 i nie uwazam by byl dobry poniewaz brak tam podstawowych danych jak nawt rodzaj gwintu model zastosowanego zaworu . Nie bawil bym sie w przerobienie szybkowaru w ten sposob .Nie chce kupowac szybkowaru by sciagac parametry wiec jesli ktos takowe ma prosze o kontakt i wspolnie moge za pomoca jednego modelu szybkowaru zaprojektowac cos co przyda sie wszystkim .
Hmm temat szybkich był poruszany to 0.8 bara wystarcza do sterylizacji po prostu trzeba wydłużyć czas pracy o jakieś 15-30min ja pracuję na missolim takim jak w wybuchł przyjacielowi w poprzednim poście (roczna przygoda) Z tym że bez przeróbki i wszystko Bangla 15 l garnek mieści 7 słoików po 900ml gotuje to 2 h i ziarno jest jałowe