Temat: Małe grzybki to Aborty czy porostu małe grzybki ?
wysłano: 2021.10.12 07:23:09
Witam wszystkich. Jestem bardzo początkujący. Właśnie jestem pop pierwszym zbiorze z pierwszego w życiu growkita (Mexican). Grzyby hoduje w celu mikrodawkowania - a konkretnie walki z depresją.
Czytam wiele na tym formum ale spotkałem się z niejednoznacznym określeniem Abortów. Raz opisywane są jako małe grzybki raz jako innego koloru, zdeformowane grzybki.
Jestem nie doświadczony wiec mój pierwszy zbiór zrobiłem wg. Instrukcji z growkita.
Czyli Zebrałem wszystkie nawet te mikromaleństwa :-) Wszystkie nawet te małe wyglądały dla mnie zdrowo, nie miały zmian koloru na kapelusikach czy na nóżkach.
Pytanie: - czy te maleństwa można spożywać czy jednak to aborty i do wywalenia ? - czy przy kolejnym wysypie ścinać / wykręcać te już wyrośnięte z otwartymi kapeluszami, a małe zostawiać aż urosną? Czy może postępować zgodnie z instrukcją czyli zbieram wszystko jak leci i co jestem w stanie zobaczyć - tak jak to zrobiłem.
Dla cb pewnie lepsza opcją były by konopie ale uprawa ich jest czasochłonna i o wiele niebezpieczniejsza oraz droższa od grzybków, Ja podpinam się do twojego pytania bo sam mam parę białych grzybków w kambodżańskim growkicie i nw czy są one zdatne do sporzycia
Małe grzybki to nie aborty. Aborty to umierające grzybki. Jak zdrowo wyglądają to i dobrze działają. Ścina się wszystkie bo to robi szok dla grzybni stymulujący do kolejnego wysypu.