Temat: Growkit Hawaiian Copelandia chyba coś nie tak?
wysłano: 2022.04.23 16:27:07
Witam. Wiele razy już robiłem cubensis i zawsze było ok teraz pierwszy raz kupiłem hawaiian copelandia ponoć 5x mocniejsze i trochę inaczej się je robi. Grzybnia od samego początku miała gdzieniegdzie zielonkawy kolor także jak tylko to odpakowałem myślałem że może dali mi zepsuty growkit... ale teraz to już nie wiem chyba lipa? Wstawiam zdjęcie. Może tu inaczej wszystko wygląda w tych hawaiian copelandia i może jest ok? Niech ktoś rozwieje moje wątpliwości ktoś kto ma doświadczenie z tym rodzajem https://yourimageshare.com/ib/4OJ1fIDge4 https://yourimageshare.com/ib/qsmAzr7cVj
Właśnie przeczytałem kogoś opinie ale na temat plesni w cubensis I ktoś napisał czy czasem to nie pachnie jak stara piwnica w powojennej kamienicy... że jeśli tak to lipa... właśnie to moje tak pachniało od 1 dnia od kiedy odpakowałem właśnie tak pachniało... a jeszcze dzisiaj do narzeczonej mówiłem że dalej tak samo pachnie (czyli jak stara piwnica) czyli może ok xd ..........
Zakupione w smartshopie zapach jest taki sam od początku właśnie jakby jakąś piwnica ale myślałem że pewnie tak ma być bo to inny rodzaj w sumie nie wiem o tym gatunku za wiele... no ale niemam wątpliwości w sumie to tylko pleśń może być nic innego... następnym razem jak będę kupował to będzie musiał mi pokazać że niema plesni.... 65 euro w dupe :/ na zwrot raczej za późno mogłem w ten sam dzień się wrócić ale zawsze było wszystko ok więc myślałem że tak ma być jak jest ale jednak intuicja mnie nie myliła. Szkoda bo bardzo się jarałem nimi że takie fajne cieniutkie białe i mocne,drugi raz już nie wydam tyle kasy na te bo są drogie chciałem raz dać szanse tymbardziej że niby są bardziej kapryśne, serce mi pękło
Niemoge tych zdjęć wkleić podałem linki w pierwszym poście. Na zwrot nie mam co liczyć na bank mi nie uwierzy że dal mi już zepsute... ale i tak mu powiem jak będę następnym razem
Powstrzymac pleśń? Nie da rady chyba poza tym to całe prawie już jest zielone.... co do "ucz się grzybów....." wiedzę mam wystarczająca xd robiłem z 15x cubensis zawsze sukces oczywiście z growkitow mógłbym spróbować zrobić z zarodników ale nie miałem takiej potrzeby wystarczy mi growkit którego zbiory starczają na minimum pół roku :p