Witam szanowanych kolegów mykologów mam pytanie do was. Jak sądzicie? Jest możliwe wychodowanie grzybów typu borowik szlachetny lub podgrzybki metodami podobnymi do hodowli magicznych? Gdy dostanę swierze owocniki w swoje ręce będę Prubowal zrobić kulturę na miodzie dalej na życie bo to mi w życiu wychodziło ale może ktoś ma jakieś lepsze przepisy albo wogule dać se spokuj bo się nie da? To muj pierwszy wątek tagrze nie biją
Interesujące Cię grzyby są mikoryzowe także mój przyjacielu ich uprawa indoor jest STRASZNIE trudna i wymaga OGROMNEGO profesjonalizmu do odtworzenia leśnego mikroklimatu. Uszanowanko za zainteresowanie.
Pewien czlowiek kiedys w gasiorze stworzyl taki mikroklimat ze od 60 lat w jego butli rosnie dzungla, zachodzi tam nawet ewolucja nowych roslin, a nawet wlasne warunki pogodowe ktore sprawiaja ze nie trzeba tego podlewac.
A kosmity już planują jak wzbogacić tą krainę protoplastami kolebki nowej cywilizacji nadającej ekosystemowi wartość artystyczno-duchową dla uhonorowania potomności histori aktu stworzenia.