<<< << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >> >>> |
۞ | Temat | Autor | Odpowiedzi | Odsłon | Ostatnia odpowiedź |
 | Grzech pierworodny | EverDeadless frywolnie | 3 | 711 | Myśli-w-ego Śavaripy frywolnie: 2023.09.11 11:01:27 |
 | Z innej beczki pytanie | Amator445 | 1 | 100 | sempervivum: 2023.07.21 15:51:50 |
 | Grzybnia=substancje psychotropowe? | alkfjhwq | 0 | 128 | brak |
 | Szałwia | Poszukiwaczroślin frywolnie | 0 | 107 | brak |
 | Zastanawiające | O.O frywolnie | 98 | 1676 | Pierre Teilhard de Chardin frywolnie: 2023.05.30 12:48:30 |
 | Witam! | MagicJack | 0 | 112 | brak |
 | Prawo | MuGrr | 1 | 359 | majster100: 2023.01.02 02:04:23 |
 | Czy nic się nie stanie z grzybami przy takim suszeniu? | Swizi | 0 | 233 | brak |
 | NAGRAJMY KAWAŁEK | mc frywolnie | 1 | 359 | !!! frywolnie: 2022.09.04 13:18:01 |
 | Szukam doświadczonego przewodnika | Outwar77 | 32 | 2190 | :X frywolnie: 2022.09.08 15:47:50 |
| | Outwar77 nowy użytkownik
zarejestrowano: 27.08.2022
 |
Temat: Szukam doświadczonego przewodnika wysłano: 2022.08.27 21:23:21 | Witajcie
Jak w temacie chciałbym z pełnym szacunkiem zacząć przygodę ze światem grzybów a jestem nowy w temacie. Szukam doświadczonej osoby, z którą w poczuciu bezpieczeństwa będę mógł odbyć swoją pierwszą podróż- jest to dla mnie niezwykle ważne. Mieszkam w wojewódżtwie lubeslikim, Miasto Zamość.
Proszę o kontakt, dziękuję i pozdrawiam
Łukasz | Obudz sie |
|
|
| | xD frywolnie

nienotowany
|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2022.08.27 22:20:06 | Ty, ziomek, nie robię za guru dla nieznajomych. JAK CHCESZ KONTAKTU TO NAJPIERW SIĘ WYKAŻ JAKIMŚ GESTEM ŚWIADCZĄCYM O POWADZE. A BUDZIĆ TO MOŻESZ SE LABRADORY. |  |  |
|
 |
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2022.08.28 20:38:45 | Hey, dzięki za odpowiedź. Jaki gest masz na myśli? Uważasz że jestem tutaj na przeszpiegi? Brałem już udział w ceremonii Ayahuaski w Czechach w tym roku. Od tej pory moje życie całkowicie się zmieniło. To mam na myśli pisząc o przebudzeniu. Czuję że doświadczenia z grzybami są tym co dalej jest mi potrzebne do odkrywania wyższego szczebla wtajemniczenia. Sensu bycia. Życzę ci wszystkiego dobrego!
Łukasz | Obudz sie |  |  |
|
| | xP frywolnie

nienotowany
|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2022.08.28 22:26:37 | Dobrze, życze powodzenia. Przepisy uprawy masz w poradnikach, a łąki na roztoczu. Przeszpieguj je sobie i daj znać jak trafisz do znachora. Ja odpadam. Z Bogiem. |  |  |
|
| | :D frywolnie

nienotowany
|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2022.08.29 20:32:51 | @Uk, Wy to zawsze potraficie mi poprawić humor!  Jungowska Alchemia?? I starania geniuszy do naprawiania w ludziach tego co zabrakło im samym. Czółej szczerości wobec samych siebie. I będą naprawiać to tym co pomoże zrozumieć, że nikt ich nie potrzebuje. xD xD xD Dzięx, obejdziemy się smakiem. @Outwar77 jak będziesz chciał się skontaktować to pewnie wiesz kogo możesz o to zapytać. Chętnie się poznam ale z góry zaznaczam, że nie będę robił za żadnego guru bo na razie to sam mam ZA DUŻO DO ZROBIENIA i niestety mało kto chce w tym pomóc. Uk are the best! God bless the Queen!  |  |  |
|
 |
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2022.08.30 21:31:12 | No to zdecydowanie chcę się skontaktować, najlepiej jakoś porozmawiać i nie oczekuję oczywiście że poprowadzi mnie ktoś za rękę tylko pokaże kierunek. Rozumiem że masz dużo do przepracowania i to szanuję. Tym bardziej docenie jeśli kiedyś zechcesz pogadać. Nie mam lepszego pomysłu to zostawię tutaj email,napisz jeśli chcesz/możesz. d.hassler77@gmail.com Pozdrawiam  | Obudz sie |  |  |
|
| | ;) frywolnie

nienotowany
|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2022.08.31 06:38:34 | Spoko, napiszę. I ciekawe bo mam znajomego który twierdzi, że obraca się w zamojskich klimatach. Przepracowania to ja mam sporo ale ze stressu bo niestety siecią informatyczną tego kraju rządzą pojeby, albo w najlepszym przypadku przygłupy które JEDYNE co potrafią robić to manipulować durniami i CIĄGLE liczyć na lepsze skutki. Czysty imbecylizm. Aż chce się rzucić to wszystko w cholerę. To oni powinni się leczyć, a nie podróżnicy tacy jak my. Oby nigdy Cię tak nie zmanipulowano i uważaj z kim się zadajesz bo niektórzy choć pozornie fajni bywają głupsi niż jakakolwiek ustawa mogłaby przewidzieć, a po psychodelikach bardzo łatwo dać się wykorzystać. Z fartem! Nie daj sobie zrobić papki z mózgu. Bo pomaga - to się bezinteresownie. Nie jesteśmy żydami!
|  |  |
|
| | uk frywolnie

nienotowany
|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2022.08.31 11:38:48 | Ja uważam, dobry jest np. Jung "Archetypy i Nieświadomość Zbiorowa"(sam jestem jeszcze nawet nie w połowie), ale może to być też coś innego, równie konkretnego i do "użytku" na bieżąco w życiu codziennym, ułatwiającego relację. No bo przecież nie w tym chyba rzecz, żeby się jakoś wykoleić. |  |  |
|
| | xP frywolnie

nienotowany
|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2022.08.31 15:22:07 | Jasne, Jungowe dzieła ajakże popieram! To było mądre JUŻ TAK DAWNO TEMU. Ale to nie oznacza, że nie może być MĄDRZEJSZE. Czytanie to jedno ale ważne jest też pisanie WŁASNYCH dzieł. PROGRESS. Lepiej mi wytłumacz JAK nasi tępi psychiatrzy chcą leczyć psychodelikami bez fundamentalnego ROZWOJU. Nie ma leczenia bez rozwijania. Te kwestie są ściśle ze sobą skorelowane. Szczególnie pod wpływem psychodelików. Ale oni wolą fundować pacjentom wycinanie kwiatuszków, lepienie plasteliny i malowanie obrazków. I palenie szlugów. O to jest bardzo ważne! Żeby zajebać potem pacjenta rakiem. Włeb niech się jebną! Bo się małpy dziwią, że psychodelik może nie być super skuteczny. Jedynymi którzy MUSZĄ go najpierw przyjąć, są --->ONI! |
|
|
| | ;) frywolnie

nienotowany
|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2022.08.31 15:39:07 | Każdy ma prawo do błędów. Każdy może się mylić. Albo trochę odkleić. Pytanie CO Z TYM ROBIMY?? Mi się wydaje, że mimo wszystko bardzo mało zaburzeń jest nie do naprawienia. A przynajmniej z zakresu patopsychologicznych których mnóstwo w psychiatrykach. Neuroplastyczność daje bardzo duże szanse dla funkcjonalności neurobiologicznej jeżeli zostanie efektywnie wsparta dodatkowymi czynnikami. |  |  |
|
|
|
| | uk frywolnie

nienotowany
|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2022.09.01 12:38:25 | Nieraz się myśli o tym, jakie by musiały być spełnione uwarunkowania, żeby motywacja była stabilna a nie od najebki do najebki, odradzać się i tracić potencjał jak ta grzybnia po kolejnym cyklu. |  |  |
|
| | ;) frywolnie

nienotowany
|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2022.09.01 17:20:29 | Organizmy żywe SĄ CYKLICZNE czy to się komuś podoba czy nie. Przychodz i odchodza. Upadają i powstają. Mają wzloty i doły. Cyklicznie. Okresowo. Periodycznie. Rytmicznie. Jak nasze serca. Grunt to się dostroić do melodii. A w tym pomaga lekka koherencja z falami świadomości. Jesteśmy impulsywni jak nasze mózgi. Sztuką jest się sharmonizować. Każdy wytłumia się tak jak lubi. A w graniu nie warto przeszkadzać. Nawet jak ktoś rzępoli. Do skilla trzeba czasu. Chcesz uwarunkowań?? Nie wpierdzielaj się w próby! Bo generalnie spierdolisz. Albo podasz deske to się popływa na fali.  |  |  |
|
| | ON x( frywolnie

nienotowany
|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2022.09.02 08:47:16 | Huj, łap wibracje z za oceanu: https://m.youtube.com/watch?v=JZwCdftX514
I ucz się jak wasi tępi lekarze wykańczają dzieło selekcji negatywnej państwowego darwinizmu a la hamericano. Wiesz, mają tytuły i prawo - zmuszenia do leczenia. I dziwią się małpy, że chęci brakuje. Bo czassu na zawód już państwo nie zwróci. Po co się kłóci? Nie może wrócić? Życiowy hazard. Gdzie KURWY rozdają znaczone karty. |  |  |
|
| | ;P frywolnie

nienotowany
|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2022.09.02 09:23:04 | Jak to mówią ich tępe pacynki: "Life is brutal. And full of zasackas." Bo to NORMALNE, że poluje się sidłami. |  |  |
|
| | uk frywolnie

nienotowany
|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2022.09.02 11:57:08 | Człowiek to powinien mieć taką pasję, żeby nie tylko robić pod siebie, a mieć na uwadze innych chudziaków. Żeby to było bardziej dostosowane pod kątem egzystencji. Lepiej żeby więcej ludzi mogło żyć na poziomie. |  |  |
|
| | ;P frywolnie

nienotowany
|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2022.09.02 12:32:55 | Pod siebie to można pierdnąć z zawzięcia nad próbą wlewania oleju do przypiekanych cyfrowo mózgów. Ignoranci wymownie odpowiadają. Jakaś doza szczerości? Nic z tych rzeczy. Można się tylko domyślać o co chodzi w ich durnych "znakach". I to ja jestem głupi bo ciągle liczę na ich rozsądek. Jakieś kurwa tajne gierki. W łeb niech się jebną. Dobrze, że im się powodzi. A worki piasku dla powodzian. Klepsydra sypie. I błędy trudno będzie odwrócić.  |  |  |
|
| | ;P frywolnie

nienotowany
|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2022.09.02 12:39:44 | Ale ja gówno wiem i w dupie byłem. Nie zwracaj uwagi. To tylko takie pierdzielenie pogiętego pasjonata. Gówno warte. |  |  |
|
| | uk frywolnie

nienotowany
|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2022.09.03 09:19:27 | Można być np. dumnym pijakiem, ale jak się przyzwoicie ujarasz, to musisz głowę do dupy chować, bo przypał. A to co się jakby dzieje, to się wydaje, że to jakiś żart. |  |  |
|
| | ON xP frywolnie

nienotowany
|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2022.09.03 10:54:49 | Tia... polemizuj, polemizuj. I WYTŁUMACZ MI, DLACZEGO, gdy mogłem żyć TAK JAK CHCIAŁEM - W KRAJU WOLNOŚCI - to za młodu paląc tam trawę (NIE ZA DUŻO!) i jedząc czasami psychodeliki - RZUCIŁEM PAPIEROSY! A po powrocie do polski,- RZUCIŁEM TRAWĘ! - I NIE MIAŁEM Z TYM WIĘKSZYCH PROBLEMÓW - I NIE MIAŁEM TEŻ WIĘKSZYCH PROBLEMÓW ZE SKOŃCZENIEM WTEDY EGZAMINÓW - nawet z niezłymi wynikami! NIC TAK NIE SZKODZI JAK STRESS! I to nie substancje psychoaktywne wywołują problemy - TYLKO TOWARZYSZĄCE IM PROBLEMY ZE SZKALOWANIAMI I PRZEŚLADOWANIAMI (rodzinnymi, państwowymi lub przestępczymi) - inwersyfikującymi na negatywny, wpływ uwrażliwiających substancji psychoaktywnych. TO PRAWO SZKODZI NAJBARDZIEJ : Problemy -->Choroby! Szczególnie wrażliwym emocjonalnie ludziom którzy sięgają po substancje psychoaktywne. NIC TAK NIE POMAGA JAK ZADOWOLENIE - pozytywnie neuromodulujący wpływ neuroplastyczności po serotoninie. Takie błahostki jak psychodeliki czy marihuana nie stanowią żadnego problemu przy ODPOWIEDNIM PRAWIE! - bo nie uzależniają. Tylko najważniejsza jest tu zasada paracelsusa : "TO DAWKA CZYNI TRUCIZNE!" WIĘC możemy żyć -->TAK JAK CHCEMY, albo będą problemy. I proszę, bez zbędnej polemiki. Pozdrawiam.  |  |  |
|
| | ;) frywolnie

nienotowany
|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2022.09.03 11:02:09 | Negatywny wpływ patologii, problemów i stressu. I pozytywny wpływ SPOKOJU oraz lekkich serotoninergików. Wspomaganie szybszego ROZWOJU dzięki zadowoleniu. Dotarło?! Wszystko jest dla ludzi - ALE Z GŁOWĄ! |  |  |
|
|
|
|
| | :x frywolnie

nienotowany
|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2022.09.06 07:30:54 | Wyrzuty, zarzuty, pretensje i żale. Czuję się po nich wprost doskonale! xD xD xD A tak na serio to ja już skończyłem cokolwiek tłumaczyć. Widzę, że do niektórych nie dociera. Trzeba być na prawdę ostrym debilem żeby CIĄGLE popełniać TEN SAM BŁĄD i liczyć na inny skutek. I TAK - to JA jestem głupi! Bo mam AMBICJĘ i śmiem prosić o pomoc. Ale te KURWY NIGDY nie zrobią tego o co proszę. BO WIEDZĄ LEPIEJ! Wszystkie rozumy pozjadali i JEDYNE co potrafią robić to zdalnie nakurwiać jakimiś pojebanymi znakami i wysyłać do mnie swoich przygłupich frajerów. BO SAMI NIE MAJĄ ZA GROSZ ODWAGI STAWIĆ SIĘ OSOBIŚCIE. Eh,.. szkoda gadać. Zatańczymy inaczej.  |  |  |
|
| | uk frywolnie

nienotowany
|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2022.09.06 13:18:24 | Grunt, to znaleźć sobie grupę o tych samych poglądach. Nie ma sensu wciskać komuś czegoś, czego nawet nie potrzebuje. |  |  |
|
| | xP frywolnie

nienotowany
|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2022.09.06 14:03:52 | Wciskać?? O.o Chyba kit do okna. Czy ja proszę o wiele?? Doskonale wiedzą o co mi chodzi! Wiesz, trochę trudno się UŚWIADOMIĆ będąc manipulowanym i gadając do siebie albo debili. Już tak długo czekam! Poczuwają się w ogole do naprawienia czegokolwiek?! Czy dalej mam się męczyć w nieświadomości?! Który huj za to odpowiada?! Mam go ganiać po biurach?! Prooszę,.. kuźwa,.. ile można się pastwić?! xP |  |  |
|
| | ;P frywolnie

nienotowany
|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2022.09.07 14:01:23 | @Alinoe Bo tylko głupcy zarzucają innym błędy. Projekcje? "Milczenie jest złotem." "Milczenie owiec." Układasz w głowie? Tak bardzo tego potrzebuję?? Kurwa, jak głupim trzeba być, żeby robić to poprzez media społecznościowe?? Jeszcze jakby umieli to robić... Przygłupom zachciało się sporządzać profile psychologiczne. xD I DALEJ NIE WIDZĄ SWOICH BŁĘDÓW. JAK WIELKIMI TRZEBA BYĆ GŁĄBAMI ŻEBY TAK SPIERDOLIĆ SYTUACJĘ. I NIE ZROBIĄ KOMPLETNIE NIC REALNIE POTRZEBNEGO. Wasi cyberwładcy - zarobieni WHUJ, i w dupie mający biednych obywateli. Już szykują sobie konfe która zabezpieczy ich majątki, utrwali kapitalistyczny wyścig szczurów i zapoda solidną dawkę opium dla ludu. Cieszę się, że choć troszkę mogłem pomóc. Bo planów to i tak już tu nie spełnię. Już nawet nie chcę. Liczyć na nich to jak liczyć na zbawienie. Dla mnie nieosiągalne. Pomyślnych wiatrów!
|  |  |
|
| | alinoe frywolnie

nienotowany
|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2022.09.07 22:57:42 | Zwierzęta mają parę dźwięków dzięki którym mogą się porozumieć, a ludzie posiadają taki bogaty zasób słów, że się już w tym chyba pogubili i doszło do tego, że to człowiek jest dla farmazonu, a nie farmazon dla ludzi. |  |  |
|
| | :X frywolnie

nienotowany
|
góra ost.odpowiedź # link do tego postu dółwysłano: 2022.09.08 15:47:50 | Ta, masz rację... nic nie znaczący farmazon. To będzię jak konfa wprowadzi pozwolenie na broń. A do tego czasu już ja się postaram przygotować. Mogło być TAK FAJNIE. Ale musieli WSZYSTKO SPIERDOLIĆ! I TO JA, --->JA zawiniłem. Przygłupy NIGDY NIE DOSTRZEGĄ SWOJEJ ODPOWIEDZIALNOŚCI. NIGDY NIE ZROZUMIEJĄ JAK SZKODZĄ! BA! Nawet o to nie zapytają! Nie poczuwają się kompletnie do niczego! NIGDY NIE NAPRAWIĄ SWOICH BŁĘDÓW! Bo obchodzi ich tylko zarabianie się na manipulowaniu. Taki fajny farmazon. I NIE, nie zwracajcie uwagi na moje pierdolenie. Taki już ze mnie malkontnt. -->JA<-- EFEKT ICH PRACY! Macie dowód jak psychodeliki WYWOŁUJĄ problemy. Objawianie duszy. I wcale w tym nie pomogli! WCALE NIC NIE ZMIENIĄ! DALEJ liczą na happy end. Przygłupy! Tłumaczyć to jak grochem o ścianę. Oh! JAKIM JA JESTEM GŁĄBEM! ISTNY FARMAZON! NIC MI NIE WYSZŁO! NIC NIE OSIĄGNĄŁEM! NIC SIĘ NIE UDAŁO! JESZCZE SIĘ POPRZYGLĄDAJCIE PIERDOLONE KURWY Z ABW I PODYSKUTUJCIE O MOICH FARMAZONACH! POPRZYSIĘGAM .... |  | |
|
 | Co to za cms??? | Bozia frywolnie | 0 | 306 | brak |
 | DMT- Gdzie kupić | Konesr69 frywolnie | 5 | 1709 | Anya frywolnie: 2023.06.07 15:17:19 |
 | Uprawa polskich jadalnych grzybów | zikfrid88 | 4 | 686 | ;D frywolnie: 2022.06.16 10:39:52 |
 | Tajna misja cechu | OmeN | 1 | 509 | OmeN: 2022.06.09 02:34:30 |
 | Dziwne, nie rosnące grzyby - 2 rzut | ElPrimo | 7 | 1359 | ;P frywolnie: 2022.01.18 14:04:57 |
 | problem z pisaniem postów... + pytania żeby nie zakładać nowych postów | psychoBee | 2 | 570 | psychoBee: 2022.01.10 12:40:51 |
 | Zjadłem i nic | Szakal | 17 | 2749 | p4tryk4404: 2023.01.17 19:22:01 |
 | Mój pomysł na konserwacja / przechowywanie psylo proszku np. do mikrodozowania | mikrodziad | 17 | 2251 | Kwasik frywolnie: 2022.02.17 14:22:42 |
 | Lokalne przypadki. Zna ktoś? | Miko | 0 | 607 | brak |
 | Mazury/ Łysiczka/ Spoty / Okres zbiorów | magicgirl | 1 | 757 | magicgirl: 2021.09.01 11:45:33 |