Witam mam taki problem jakis czas temu zamowilem growkit columbian - pierwsza uprawa wyszla kozacko jestem zadowolony z pierwszego boxa juz 4- ta scinka wszystkie wygladają idealnie i klepią też

(wyglądają jak z obrazka) skoro uprawa szla ok postanowiłem ruszyc z nastepnymi dwoma na raz zeby miec na nastepne swieta juz do bigosu

codziennie sprawdzałem grzybki przy tamtych te pinki pojawily się pozno moze 18 dzien a 2 następne boxy sprawdzałem oprucz 2 ostatnich dni bo to dopiero ich 10 dzień (czyli moze 2 ostatnie dni nie sprawdałem i dzisiaj zajrzałem i zobaczyłem coś takiego

)
Teraz pytanie czy pinki pojawily sie tak wczesnie a ja nie zaczalem wietrzyc boxa? Ale otwieralem go i dotykalem dzisiaj grzybkow i nie maja zadnego nalotu typu plesnia czy cos tylko w dotyku sa takie same. Pytanie czy bede mógł je zjeść? Czy trzeba je wyrwac i od nowa? Czy czy nic z nich juz nie będzie? Pozdrawiam i licze na szybka odpowiedz od doswiadczonych grzybiarzy. Szkoda troche tego czasi no i wydanych pieniedzy a przedewszystkim tej Magii. Pozdrawiam